Novinky

        • Slávnostné otvorenie školského roka

        • 31. 8. 2022
        • Vážení rodičia, milí žiaci.

          Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v pondelok 5.9.2022 v nových priestoroch školy na adrese : Dlhé hony 5766/16, Poprad (vedľa ActiveAuto).

          Príchod žiakov do budovy školy bude o 8.30 hod. Otvorenie začne netradične,  prehliadkou novej školy pre všetkých žiakov. Po jej skončení sa všetci presunieme na slávnostný začiatok školského roka, ktorý bude spojené so slávnostným otvorením nového areálu školy za prítomností významných hostí a masmédií. Žiadame preto, aby oblečenie žiakov zodpovedalo významu udalosti.

          Internát tento rok nemôže byť zaradený do siete školských zariadení, čiže nemôže byť užívaný žiakmi školy. Rodičia dochádzajúcich žiakov si musia individuálne vybaviť internát v meste Poprad (sipop.sk, sospp.edupage.org, sostpoprad.sk).

           

          PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD., riaditeľ školy, 31.8.2022.

        • Excelentná akcia

        • 19. 8. 2022
        • Počas víkendu 13. a 14. augusta 2022 sa žiak Martin Michalka a učitelia Andrej Vojčík a Ladislav Bolcár zúčastnili jubilejného 10. ročníka štafetového behu „Od Tatier k Dunaju“, kde vypomáhali našim priateľom z Gymnázia na Kukučínovej ulici v Poprade. Vlastné dojmy z tohto podujatia nám opísal zástupca riaditeľa našej školy takto:

          „V apríli som bol oslovený kolegyňami zo spomínaného gymnázia, či si nepôjdem zabehať na skvelú akciu, kde štafetovým behom pôjdeme z Jasnej až do Bratislavy. Keď som počul o podmienkach, že sa beží dňom i nocou, že spať budeme v mikrobuse alebo pod holým nebom v spacom vaku, že budem s malou skupinou ľudí v mikrobuse nepretržite dva dni, zdalo sa mi, že táto akcia dopadne buď veľmi dobre, alebo to bude možno blamáž.

          Po odbehnutí tohto dobrodružstva to s odstupom pár dní hodnotím tak, že to bola excelentná akcia! V sobotu ráno som sa zoznamoval s novými ľuďmi, no v nedeľu večer som mal pocit, že opúšťam celoživotných kamarátov.

          Tím bol výborne zložený. Skúsenejší bežci, nechcem použiť slovo starší, sme si vedeli vymeniť skúsenosti s bežcami zo strednej generácie, čiže s našimi „mladými puškami“. Dôležitým a úžasným človekom bol aj šofér mikrobusu, ktorý nás celý čas sprevádzal s úsmevom a dobrou náladou, ochotne vozil našim spoločným dobrodružstvom a charakterovo tiež veľmi dobre zapadol do posádky.

          Pozitívne musím vyzdvihnúť naozaj organizáciu pretekov, ktorá bola zo strany organizátorov na veľmi vysokej úrovni. Na trati dlhej 349 km nebol úsek, kde by niektorý z bežcov mohol zablúdiť.

          V neposlednom rade som bol milo prekvapený, ako nás ľudia v čase hlbokej noci v dedinkách na juhu Slovenska úprimne povzbudzovali. Veľmi silno na mňa zapôsobila aj situácia o 3.30 hod. ráno, keď v dedinke za Vrábľami ľudia na priedomí, keď som bol asi 100 metrov pred nimi, pustili z prenosného reproduktora známu pesničku Od Tatier k Dunaju a povzbudzovali nás v tomto rannom čase s úsmevom na tvári.

          Čo sa týka behu 3 x 10 km, keď bežíte 10 km každých 10 hodín, musím povedať, že to dalo telu riadne zabrať, zvlášť posledný 10 kilometrový úsek pred Bratislavou – počas obeda a pri najväčšom slnku, tak ten bol naozaj pocitovo dlhý. Ale úžasný pocit po dobehnutí stál naozaj za všetok boj v posledných kilometroch.

          S odstupom času hodnotím túto akciu ako naozaj excelentnú a priznám sa, že už teraz sa teším na ďalší ročník, ak mi to všetky moje životné okolnosti dovolia. Dokonca sa pohrávam s myšlienkou, či dve popradské stredné školy, naša Stredná športová škola a Gymnázium na Kukučínovej ulici, dokážu v budúcom roku postaviť dve štafetové družstvá.“

        • EYOF Banská Bystrica 2022 aj s účasťou našej žiačky Natálii Kušnírovej.

        • 2. 8. 2022
        • Od 24.07.2022 do 30.07.2022 sa v Banskej Bystrici konal Európsky olympijský festival mládeže.

          EYOF … je najväčšie multišportové podujatie pre európsku mládež od 14 do 18 rokov … učí mladých, aké sú hodnoty a ideály Olympijskej charty … vzdeláva a motivuje mládež k športu a osvojovaniu si zdravého životného štýlu … je miestom stretnutia mladých športovcov z 50 európskych krajín

          Mladé športové talenty zo 48 krajín Európy si v Banskej Bystrici zmerali sily v 10 športoch, medzi ktorými nechýbala ani cestná cyklistika. Slovensko v nej zastupovala šestica najlepších kadetov – Jakub Husár, Tomáš Drobný a Samuel Fedor spomedzi chlapcov a Anna Ržoncová, Natália Kušnírová (I.G) a Stanislava Sikelová v dievčenskej kategórii.

          Vo štvrtok 28.07.2022 o 11.00 hod. odštartovalo 78 dievčat na trať dlhú 57,8 km. Najlepšia Slovenka bola Natalia Kušnírová (I.G trieda), ktorá prišla na 18. mieste so stratou 32 sekúnd na víťazku.

        • Úspech futbalistov v Göteborgu

        • 1. 8. 2022
        • V termíne od 18. do 23. júla sa starší dorastenci FK Poprad pod vedením trénerov Mička a Saba zúčastnili nejväčšieho medzinárodného turnaja vo švédskom Göteborgu. Turnaj hostil 1603 tímov z 59 krajín z celého sveta. V kategórii nášho tímu bolo 85 družstiev rozdelených do 20 skupín. Hráči FK Poprad si vybojovali postup do baráže, keď v skupine s dvoma švédskymi družstvami (Stensatra IF, Kungsbacka IF) a so zástupcom z USA (FC New England) obsadili za dve remízy a jednu výhru druhé miesto.

          V zápase o postup medzi 32 najlepších porazili juhoafrický tím South Africa School of Soccer 2:0. V zápase o postup do osemfinále si po výbornom výkone poradili s domácim tímom Skyllbergs IK vysoko 6:1. V samotnom osemfinále narazili na argentínčanov z celku CEF 18 Tucuman, s ktorým boli po nerozhodnom výsledku 0:0, v pokutovom rozstrele úspešnejší a vybojovali si štvrťfinále proti španielskému družstvu Imperial Future. V tomto zápase prvý krát utrpeli porážku 0:1 a s trnajom sa rozlúčili. Vzhľadom k výbornému skóre obsadili celkovo 5.miesto z 85 tímov. Okrem samotného turnaja sa hráči zúčastnili aj otváracieho ceremoniálu na štadióne Ulleiva, kde pred 42-tisícovou návštevou, podobne ako na olypiáde hrdo niesli slovenskú vlajku. V tíme FK Poprad našu krajinu, mesto, klub a smozrejeme aj našu školu reprezentovali žiaci Dianovský, Novák (3.G), Hozza, Sýkora (2.G), Birošík, Lisý, Jarabinský, Folvarčík (2.M), Lipták, Kapsdorfer, Orság (1.G), Hanečák, Poľančík (1.M). K úspechu všetkým zúčastneným blahoželáme!

        • Škola bude prijímať nových THP pracovníkov.

        • 26. 7. 2022
        • Z dôvodu presťahovania našej školy do nových priestorov budeme zvyšovať počty THP pracovníkov. Bližšie informácie nájdete na stránke našej školy v časti "o škole" / "pracovné ponuky" alebo na linku: https://sportpp.edupage.org/job/ 

        • V 1.kole draftovali Filipa Mešára!

        • 10. 7. 2022
        • Útočníka Filipa Mešára si vybral z 26. miesta draftu zámorskej NHL Montreal Canadiens. Stal sa tak tretím draftovaným Slovákom v 1. kole a zahrá si po boku jednotky draftu - kamaráta Juraja Slafkovského.

          Osemnásťročný útočník Filip Mešár odohral uplynulú sezónu v HK Poprad, v 37 dueloch základnej časti nazbieral 16 bodov (8+8), v šiestich stretnutiach play-off pridal tri góly a asistenciu. V slovenskej extralige odohral aj predchádzajúcu sezónu a získal 18 bodov (6+12) v 51 štartoch. Vlani reprezentoval Slovensko na juniorskom šampionáte a v príprave si už pripísal štarty aj v „áčku”. 

          Filipovi prajeme len to najlepšie v jeho výborne rozbehnutej kariére a prajeme mu, nech sa mu darí a nech aj naďalej robí dobré meno a radosť rodine, blízkemu okoliu, škole a celému Slovensku.

        • Úspechy našich plavcov na M SR open a juniorov.

        • 27. 6. 2022
        • V popradskom vynovenom AquaCity boli od piatka 24.6.2022 do nedele 26.6.2022 na programe majstrovstvá Slovenska Open a juniorov 2022. Celkovo sa predstavilo 339 pretekárov z 52 klubov Slovenska. Tituly u juniorov sa udeľovali na základe výsledkov v rozplavbách a titul v kategórii Open pre zmenu podľa výsledkov vo finále. Hneď v prvý deň sme boli svedkami juniorského slovenského rekordu na 50 metrov voľný spôsob v podaní našej študentky Lillian Slušnej (I.G) (25.75 s) a v ten istý deň na 50m motýlik časom 26.97 splnila C-limit na ME. Lillian Slušná je tak 3-násobná Majsterka SR Open na 50 a 100m voľný spôsob a 50m v disciplíne motýlik. Taktiež aj 4-násobná Majsterka SR starších juniorov na 50 a 100m voľný spôsob a 50 a 100m v disciplíne motýlik. Jakub Kreta (II.G) sa stal Majstrom SR starších juniorov na 50 a 100m v disciplíne motýlik a 2. miesto obsadil v disciplíne na 100m voľný spôsob. Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy.

        • Tlak na lavičke (Bench press)

        • 27. 6. 2022
        • Dňa 24.6.2022 sa po prvýkrát v priestoroch školy konala súťaž o najväčšieho siláka / siláčku školy, keď dobrovoľníci súťažili v tlaku na lavičke, kde ich úlohou bolo vykonať čo najviac opakovaní so 60 % hmotnosťou ich tela. Športovci preukázali svoje silové schopnosti a víťazom sa stal Adam Krajč (II.G) s výkonom 59 opakovaní. Na druhom mieste skončil jeho spolužiak Matej Kožuch s výkonom 55 opakovaní a na pomyselné pódium sa dostal ešte Jakub Janočko (taktiež z II.G triedy) s 52 opakovaniami. Víťazkou dievčenskej kategórie bola Barbora Sopková (ako ináč – II.G trieda), keď činku s hmotnosťou 50 % z vlastnej váhy vytlačila 7x. Víťazom srdečne blahoželáme a pevne veríme, že sme tým pomyselne „nakopli“ aj ďalších súťažiacich pre budúci ročník. Športu zdar a tlaku na lavičke zvlášť!

        • KOŽAZ 2022

        • 27. 6. 2022
        • V termíne 20.6.- 22.6.2022 naša škola organizovala prvýkrát v krátkej histórií školy pre žiakov 3.ročníka Kurz na ochranu života a zdravia (KOŽAZ) v obci Červený Kláštor, v penzióne Pĺtnik. Žiaci III.G triedy v 1.deň kurzu v doobedných hodinách absolvovali výuku na stanovištiach, kde sa naučili pracovať s buzolou, hádzali gumenými granátmi na presnosť a zopakovali si aj pravidlá pri poskytovaní 1.pomoci. Poobede absolvovali obľúbený splav po rieke Dunajec na raftoch, kde sa potvrdila ich súhra, teambuilding a súťaživosť. Späť po splave sa žiaci s pedagógmi vracali bicyklami pričom piati z nich si to do penziónu odbehli.

          V 2. deň kurzu mali absolventi naplánovanú dlhšiu túru (23,8 km), ktorá od penziónu pokračovala na vrchol „Tri koruny“, ďalej cez „Czertezik“, na vrchol „Sokolica“ a späť sme sa pešo vracali proti prúdu rieky Dunajec, po náučnom chodníku. Počasie nám náramne vyšlo, a tak sme si dosýtosti mohli vychutnať krásne výhľady na Pieniny z vrcholov tohto národného parku.

          V 3. deň sme po raňajkách absolvovali cezpoľný orientačný beh, kde si žiaci v praxi vyskúšali orientáciu v teréne pomocou buzoly na 3 km dlhej trati, kde najlepšie 3 trojčlenné hliadky boli odmenené aj sladkými odmenami.

          Kurzu veľmi napomohlo trávenie voľného času na multifunkčnom ihrisku pri penzióne, kde sa každý deň odohrávali tuhé volejbalové boje a taktiež pobyt vo wellness centre po náročných celodňových aktivitách.

          Kurz považujeme za veľmi vydarený, čo potvrdili ako učitelia tak aj žiaci a už teraz sa tešíme, že sa tam o rok opäť s budúcoročnými tretiakmi vrátime.

        • Našimi prvodarcami 48 životov zachránených

        • 17. 6. 2022
        • Už sme spomínali, že jedno darovanie krvi je záchrana troch ľudských životov, a preto sa v našej škole tento týždeň uskutočnila Kvapka krvi. Stačilo každému žiakovi pár minút, aby urobil jedno z najušľachtilejších gest. Krv darovali plnoletí športovci, ktorí sa rozhodli podporiť dobrú vec, lebo sami tvrdia: „My športovci máme dobré srdcia a vôľu pomáhať v krvi. Staráme sa o svoje zdravie, ináč by sme nedokázali profesionálne športovať. Vieme pochopiť, že ak niekto ochorie, má úraz alebo nehodu, nedokáže normálne fungovať, preto sme radi týmto spôsobom pomohli.“ Všetci si to budú navždy pamätať, ako obklopení svojimi spolužiakmi v našom GYM-e prvýkrát darovali krv, ako sa stretli aj s pravidelnými darcami, ktorí prišli už obdivuhodný štyridsiaty raz. Naši prvodarcovia im vyjadrili uznanie a sú radi, že mohli začať. Tí, ktorí tohto roku krv ešte darovať nemohli, prisľúbili zapojiť sa o rok. Možno sa raz z našich žiakov stanú nielen držitelia olympijských medailí či víťazných pohárov, ale aj držitelia plakiet za mnohonásobné darovanie krvi.

        • Filip Mešár v NHL COMBINE

        • 17. 6. 2022
        • Keď sa vedomosti získané u nás na škole skĺbia s talentom, vytrvalosťou a schopnosťami môže to vyzerať aj takto. Pre všetkých, ktorí hľadajú podnet na to prečo práve Stredná športová škola, pozrite si nasledujúce video a v ňom jedného z našich žiakov Filipa Mešára, o ktorého talente dnes už vie každý a teraz si môžete vypočuť jeho profesionálny prejav v anglickom jazyku. Stojí to zato!

          Celý rozhovor si môžete pozrieť po kliknutí na odkaz nižšie.

        • UNICEF nám udelil dôležitý titul Škola priateľská k deťom

        • 9. 6. 2022
        • V rámci spolupráce s organizáciou UNICEF sa žiaci našej školy zapojili do zbierky MODRÝ GOMBÍK 2022, ktorej výnos je určený na pomoc bábätkám a ich mamičkám na Ukrajine. Efektívny humanitárny projekt sme podporili tým, že sme sa do zbierky zapojili najprv darcovskou SMS, potom sme vyšli do ulíc, aby sme osobne vyzbierali peniažky na pomoc ohrozeným novorodencom.

          Zorganizovali sme tiež hodinu inšpirovanú e-knihou Pomoc chutí po arašidoch a v priestoroch našej školy sme sa dokonca stretli s riaditeľkou Slovenskej nadácie pre UNICEF, s pani Máriou Sliackou. Podarilo sa nám takisto zvýšiť povedomie o existencii a činnosti tejto celosvetovej organizácie medzi študentmi, ktorým sme priblížili reálny svet humanitárnej pomoci za hranicami našej krajiny. Ešte raz ďakujeme všetkým za ochotu prispieť, pretože bez dobrovoľných príspevkov, by sa program pomoci deťom nedal vôbec realizovať. Z udeleného titulu sa veľmi tešíme, veľmi si ho vážime, ale ešte radšej pomáhame nezištne.

        • Stavbári sú v cieľovej rovinke.

        • 8. 6. 2022
        • Stavbári z Keramingu naďalej intenzívne pracujú na našej novej škole a je to vidieť. Cez víkend sa testovalo chladiace zariadenie zimného štadióna a tak je na ploche prvý ľad. Športová hala čaká už len na palubovku a športové vybavenie, posilňovňa na športový povrch a môže sa hrať a posilňovať. Postavený je už i spojovací kŕčok, cez ktorý budeme všetci do školy chodiť. V budove školy sa maľujú triedy a dokončujú ostatné priestory. Areál sa zmenil i z vonku, vyasfaltované sú príjazdové cesty, dlaždia sa parkoviská. Všetko vyzerá tak, že termín otvorenia školy stihneme!

        • Jedno darovanie krvi – záchrana až troch ľudských životov

        • 2. 6. 2022
        • Dňa 14. 6. 2022 sa od 8.00 hod. v našej škole uskutoční Kvapka krvi pod vedením profesionálov. Kto chce darovať krv, musí byť zdravý a dospelý. Keďže sú u nás najstarší iba tretiaci, pozývame na tento odber krvi, ktorej je vždy nedostatok, aj rodičov našich žiakov i plnoletých priaznivcov našej školy. Prvodarcov povzbudíme a dodáme im odvahu, aby prekonali svoje obavy. Samozrejmosťou pre všetkých, ktorí prídu, bude malé občerstvenie v prítomnosti pozitívnych a pre správnu vec zaangažovaných ľudí. Príďte nás podporiť, staňte sa vzorom pre mladších, ktorí s nami v budúcnosti rozšíria rady pravidelných darcov, lebo ľudia, ktorí krv potrebujú, sú odkázaní iba na dobrú vôľu jej darcov. Dôjdite k nám darovať krv kvôli neustálej potrebe jej dostatočných zásob! Tešíme sa na Vás a vopred sme Vám veľmi vďační, že prijímate našu výzvu.

        • Ocenenie pre Lillian Slušnú

        • 1. 6. 2022
        • S radosťou vás chceme informovať o tom, že Lillian Slušná (I.G) bola ocenená Slovenskou plaveckou federáciou ako najlepšia slovenská juniorská plavkyňa za rok 2021. Ocenenie bolo súčasťou jubilejného 60.ročníka Veľkej ceny Slovenska, ktoré sa nedávno konalo v Šamoríne. Kategória 50 metrov motýlik priniesla víťazstvo našej reprezentantke časom 27,14s - 729b, čím splnila A-limit na MEJ a aj C-limit na ME. Lillian srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa ďalších úspechov v krásne rozbehnutej športovej kariére.

        • Účelové cvičenie

        • 30. 5. 2022
        • Dňa 25.mája 2022 sa 4 triedy (I. a II.ročník) našej školy zúčastnili účelového cvičenia pod názvom „Ochrana života a zdravia“. Hlavnou témou bolo spoznávanie historických častí Popradu a okolia. Pochod začal v Poprade pred školou a pokračoval do Strážov pod Tatrami, kde pod dominantou- gotickým kostolom sv. Jána Krstiteľa zo 14.storočia bola aj prvá prestávka. Následne naše kroky smerovali do Spišskej Soboty, historicky najvýznamnejšej časti Popradu, ktorá dnes predstavuje jeden z najlepšie zachovaných stredovekých urbanistických celkov Slovenska. Krátky oddych na námestí, ktoré ohraničuje radová zástavba meštianskych domov bol príjemným osviežením v rámci teplého dňa. Nasledovala časť Popradu - Veľká, Velické námestie nachádzajúce sa uprostred starého parku v blízkosti Velického potoka. Návrat do Popradu cez Námestie sv. Egídia ukončil naše potulky po okolí. Okrem bohatej histórie regiónu sme mali možnosť spoznať sa lepšie aj navzájom.

        • Majstrovstvá SR v basketbale žiakov stredných škôl

        • 30. 5. 2022
        • Prinášame vám hodnotenie trénera basketbalistov Ing. Bc. Róberta Ištvánika, z pôsobenia na M SR v basketbale žiakov stredných škôl:

          "V dňoch 24.5. a 25.5.2022 sme sa zúčastnili M-SR v basketbale stredných škôl v Piešťanoch. V skupine sme odohrali 3 zápasy s bilanciou 1 výhra a 2 prehry. Trochu nás mrzí prehra v prvom zápase s Michalovcami, ktoré boli hrateľné, ale možno sme v najdôležitejších momentoch zápasu chceli až príliš a strely, ktoré sme potrebovali premeniť nám nepadli. Nakoniec sme teda hrali zápas o celkové piate miesto, ktorý sme s prehľadom vyhrali a je pozitívne, že si v ňom zahrali všetci hráči, ktorí boli k dispozícii. Videli sme, že na top úroveň sme ešte tento rok nedosiahli, ale verím, že ak budeme na takýchto majstrovstvách aj na budúci rok, tak uhráme lepší výsledok. Chalani bojovali, dali zo seba všetko, takže môžem byť s ich výkonom spokojný."

        • Každá práca má svoj význam - exkurzia do Tatravagónky, a.s.

        • 19. 5. 2022
        • Každá práca má svoj význam

          Videli ste niekedy, ako sa vyrábajú železničné vagóny? Nie? A pritom máme v regióne najväčšieho výrobcu nákladných vagónov a vagónových podvozkov v Európe! Áno, je ním Tatravagónka a. s. Poprad.

          Začiatky výroby železničných vozňov v Poprade sa datujú od roku 1922. V tomto roku budú oslavovať storočné jubileum. Ale nie to bolo impulzom pre našich študentov aplikovanej ekonómie, aby absolvovali exkurziu v tomto podniku – mimochodom druhom najväčšom výrobnom v Prešovskom samosprávnom kraji. V prvom rade chceli vidieť, ako takýto kolos funguje v praxi.

          Skôr ako sa dostali do výrobných hál, museli absolvovať školenie o bezpečnosti práce. No a potom dodržiavajúc všetky pravidlá (pozrite si foto, aké krásne červené „šiltovky“ dostali) sa rozbehli do jednotlivých prevádzok. Prešli od strihárne cez výrobu jednotlivých dielcov až po montážne linky. Videli, ako sa vyrábajú podvozky, ale aj ako sa finalizujú kompletné nákladné vagóny.

          Presvedčili sa, že práca v strojárskom podniku vôbec nie je ľahká. Naopak, je to mimoriadne namáhavá činnosť, realizuje sa v hlučnom prostredí, vyžaduje si vysokú odbornosť a sústredenosť.

          Študenti manažérskeho odboru Strednej športovej školy po návšteve výrobných hál Tatravagónky okrem iného skonštatovali, že si naozaj treba vážiť prácu každého jedného človeka. Je úplne jedno, či je to kvalifikovaný robotník, smetiar alebo učiteľ. Každá práca má totiž svoj význam, vážnosť a samotnú hodnotu. Neexistuje zamestnanie, pred ktorým by nebolo hodné zložiť klobúk. Dôležité zistenie, však? Nuž, aj toto je jedným z cieľov našej školy.

        • Modrý gombík spája svety už aj spolu s nami!

        • 18. 5. 2022
        • Všetci vieme, že vojnovým konfliktom za našimi východnými hranicami trpia všetci ľudia: starší a mladí, naši rovesníci, tiež deti a novorodenci. Napriek tomu sa všetci snažia viesť svoj obyčajný každodenný život, ktorý sa nemohol a nesmie úplne zastaviť, a MODRÝ GOMBÍK v tom výrazne pomáha.

          Modrý gombík je zbierka UNICEF (Detský fond Organizácie spojených národov), ktorej výnosy už šestnásť rokov pomáhajú deťom v núdzi. Výnos z tej tohtoročnej zbierky bude venovaný bábätkám, ktoré sa narodili do sveta zmietaného nepochopiteľným incidentom.

          UNICEF tentoraz realizuje finančnú zbierku pre pôrodnice na Ukrajine, kde prebieha ozbrojený boj. V pravú chvíľu a náležitým spôsobom sa využívajú kyslíkové prístroje, súpravy pre pôrodnú asistenciu, chirurgické súpravy, váhy, ochranné plášte, rukavice, teda všetok zdravotnícky materiál, ktorý pomáha zachraňovať ľudské životy a bol doteraz dodaný do takmer päťdesiatich ukrajinských nemocníc.

          UNICEF udeľuje školám titul ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM, ktorý zaväzuje, ale najmä inšpiruje žiakov, aby konali humánne a prosociálne. My však nie kvôli titulu, ale zo srdca a z presvedčenia sme rozhodli podporovať aktivity Detského fondu Organizácie spojených národov. Takou aktivitou bola i spomínaná zbierka, ktorá sa uskutočnila počas minulého týždňa v škole a v uliciach Popradu. Výťažok z nej poputuje deťom na Ukrajine, aby mohli zažiť aspoň niečo z detstva, aké sme zažili my. Nedokážeme zmeniť vývin udalostí na Ukrajine, ale bolo v našich silách aspoň čiastočne prispieť k pozitívnym zmenám podmienok, za ktorých na svet prichádzajú nové ľudské životy.

          Všetkým, ktorí s nami spolupracovali, úprimne ďakujeme.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje