Novinky

        • Snažia sa presadiť

        • 23. 11. 2022
        • Matej Tomas a Tobias Pitka skúšajú šťastie v USA v meste Sotuth Kent v štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko, na severe hraničí so štátom Massachusetts, na východe s Rhode Island, na juhu ho Long Island Sound oddeľuje od Long Islandu a na západe s ním susedí štát New York. Vo svojom novom mieste bydliska navštevujú tamojšiu školu South Kent School. Chlapci žijú v kampuse a hrajú hokej v stredoškolskej súťaži PHC U 18. Darí sa im aj v škole, kde majú vyučovanie predmetov, napríklad humanities, pre-calculus, economics, chemistry, ecology. Matej nosí dres s číslom 5 a Tobias si oblieka dres s číslom 88. Na našich chlapcov sme hrdí a želáme obom, aby sa im darilo v škole i na ľadovej ploche, aby robili pokroky v učení a napredovali vo svojom športe osobnostne aj profesionálne, aby sa úspešne presadili v takom silne konkurenčnom svete. 

        • Špecializovaná príprava nahrávačov a nahrávačiek - reprezentačné družstvá SR

        • 22. 11. 2022
        • Dňa 21. 11. 2022 sa uskutočnila v priestoroch našej športovej haly špecializovaná príprava nahrávačov a nahrávačiek – reprezentačné družstvá SR organizovaná Slovenskou volejbalovou federáciou (SVF) a jej Trénerskou akadémiou. Cieľom tohto konceptu SVF je kvalitná príprava špecializovaných hráčov vo volejbale – nahrávačov, ktorej výsledkom má byť ucelená metodika hráčskych zručností na tomto významnom poste. Tréning viedol koordinátor reprezentačných družstiev SVF Adam Kocián a boli naň pozvaní nahrávači mládežníckych reprezentačných družstiev SR. Chlapci a dievčatá z klubov východného a stredného Slovenska si vyskúšali rôzne špecializované cvičenia pre ich hráčsky post, oboznámili sa s dôležitými technicko-taktickými riešeniami situácií v hre a zároveň pochopili hlavné ciele a filozofiu nahrávača. Tréning bol otvorený aj pre všetkých trénerov, či už mládežníckych alebo seniorských klubov. Vysoká účasť trénerov na podujatí reflektuje záujem naďalej sa vzdelávať v tejto náročnej trénerskej problematike. Naša škola je rada, že sa mohla podieľať na organizácii tohto podujatia, a už teraz sa tešíme na ďalší takýto projekt SVF v najbližšom období, a to 12. decembra 2022. 

        • Vydarená realizácia zbierky a burzy šatstva

        • 22. 11. 2022
        • Školská firma SIKSOX ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do charitatívnej zbierky šatstva, zúčastnili sa následnej burzy, oblečenie darovali a prispeli na dobrú vec. Vyzbierali sme spolu päť 60-litrových vriec zachovalého noseného oblečenia. Teší nás, že niektoré kúsky šatstva ste si aj zakúpili. Nepredané oblečenie dostalo svoju druhú šancu, pomáha ďalej, lebo si okamžite našlo svojho adresného majiteľa. Spojili sme sa pre dobro veci, nezištne prejavili pozitívny vzťah k ľuďom v núdzi a dokázali sme ich aspoň trochu potešiť. Určite je to jeden zo stanovených smerov, ktorým sa naša firma chce uberať aj v budúcnosti, aby sme napredovali k úspechu a naďalej robili správne rozhodnutia rozumom i srdcom.

        • Študentská kvapka krvi

        • 21. 11. 2022
        • Krvavé sonety alebo zore či pľuzgiere, krvavý mesiac, krvavá Mary, krv a pot i slzy... slovo krv sa objavuje a skloňuje pri mnohých okolnostiach. V týchto dňoch čoraz častejšie aj v našej škole, lebo už druhýkrát sa chystáme zorganizovať Študentskú kvapku krvi.

          Pracovníci Národnej transfúznej služby so svojím mobilným odberovým tímom zavítajú do našej školy už 6. 12. 2022 a určite je v tomto dátume aj symbolika. Ako svätý Mikuláš pomáhal ľuďom v núdzi, môžeme aj my v tento deň v čase od 8.00 hod. do 11.00 hod. pomôcť tým najcennejším, čo máme, pretože darovanie krvi je skutočným darom života, ktorý môže zdravý jedinec poskytnúť chorým ľuďom alebo zraneným po úrazoch. Je to súčasne veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok.

          Jeden odber krvi môže zachrániť až tri ľudské životy. Zmyslom toho snaženia je to, aby sa do mobilných odberov zapojilo čo najviac nováčikov – prvodarcov, ktorí pod dohľadom svojich skúsenejších kolegov – pravidelných darcov ľahšie prekonávajú prvotný ostych či strach. Stále platí, že krv vo všetkých svojich funkciách nie je umelo nahraditeľná, a preto len človek – humanista a altruista tu môže pomôcť. Tešíme sa na Vašu účasť. Pre viac informácií kliknite na: https://www.ntssr.sk/web/o_darovani_krvi

        • Zlato a striebro z okresných kôl v bedmintone

        • 18. 11. 2022
        • V utorok 15. 11. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone dievčat. V konkurencii desiatich školských tímov naše žiačky Zuzana Tomčíková (IV.G) a Viktória Fedáková (II.G) zvíťazili a obhájili prvenstvo v okresnom kole z minulého roku. O deň neskôr v hale Zámoček v mestskej časti Poprad-Matejovce súťažili v okresnom kole v bedmintone chlapci. Náš chlapčenský tím v zložení Sebastián Bartoš (IV.G) a Gregor Rataj (IV.G) v konkurencii až trinástich tímov z okresu Poprad našiel premožiteľa už len vo finálovom zápase a tentokrát sa umiestnili na druhom mieste. Žiačkam a žiakom ďakujeme za veľmi úspešnú reprezentáciu našej školy. Dievčatám budeme držať palce, aby v krajskom kole, ktoré sa bude v budúcom kalendárnom roku opäť konať v Poprade-Matejovciach, boli rovnako úspešné a znovu zvíťazili.

        • Charitatívna zbierka a burza šatstva

        • 14. 11. 2022
        • Vážení učitelia, vážení rodičia, milí spolužiaci, radi by sme Vás informovali, že na našej škole sa dva dni 15. 11. 2022 a 16. 11. 2022 bude konať zbierka oblečenia, do ktorej môže prispieť každý, kto sa dokáže so svojimi kúskami oblečenia rozlúčiť. V piatok 18. 11. 2022 sa uskutoční burza, aby ste si pekné, zachovalé a čisté kúsky oblečenia mohli zakúpiť za symbolickú cenu a prispieť do finančného výťažku z burzy, ktorý poputuje detskému domovu ako vyzbierané a nepredané kúsky oblečenia. Do charitatívnej akcie sa môže zapojiť každý, kto chce malým gestom solidarity pomôcť deťom, ktoré nemôžu vyrastať vo svojich rodinách. Ďakujeme vopred za spoluprácu a tešíme sa na Vašu účasť.

        • Valné zhromaždenie študentskej firmy našich budúcich manažérov

        • 14. 11. 2022
        • Dňa 10. 11. 2022 sa v reprezentačnom vstupnom priestore našej školy uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie študentskej firmy SIKSOX, ktorú založili študenti odboru športový manažment z triedy III. M v rámci vyučovacieho predmetu odborná prax. Valné zhromaždenie ako najvyšší orgán akciovej spoločnosti tvoria všetci jej spoločníci a rozhoduje o najdôležitejších otázkach, aj prípadných zmenách v spoločnosti. Prostredníctvom valného zhromaždenia spoločníci vykonávajú svoje práva spočívajúce v riadení spoločnosti a kontroly jej činnosti, preto aj naši žiaci pristúpili k jeho realizácii s plnou vážnosťou a zabezpečili jeho profesionálny priebeh. Na ustanovujúcom valnom zhromaždení naši budúci manažéri oboznámili akcionárov s podnikateľským plánom, predmetom činnosti a so stanovami, zvolili si prezidentku a viceprezidentov, tiež členov dozornej rady. Vstupný kapitál získali žiaci predajom akcií v hodnote 500 EUR a získali 57 akcionárov. Študentom a akcionárom prajeme veľa podnikateľských úspechov.

        • Prvé miesto našich basketbalistiek

        • 11. 11. 2022
        • Vo štvrtok 10. 11. 2022 sa naše dievčatá: Karolína Rothová, Tatiana Šoltészová, Timea Slivková, Denisa Mertová, Noemi Klusová, Terézia Húsková, Vanesa Galičinská, Michaela Matejková, Veronika Polomská a Ema Balážová zúčastnili okresného kola basketbalu dievčat stredných škôl, ktoré sa konalo v telocvični Gymnázia na Kukučínovej ul. v Poprade. Nášmu družstvu sa podarilo tohto roku zvíťaziť vo všetkých troch zápasoch, pričom dva zápasy odohrali dievčatá s veľmi náročným súperom. Dravú a umnú hru svojich zverenkýň vyzdvihol a ocenil nielen ich tréner Róbert Ištvánik, ale aj prítomní basketbaloví profesionáli konštatovali, že zápasy našich basketbalistiek boli na vysokej úrovni a mali kvalitu ligových stretnutí. Ďakujeme dievčatám, že ich obetavou hrou, znamenitou spoluprácou na ihrisku, nezlomnou vôľou a veľkou chuťou vyhrať porazili neľahkých súperov. Dievčatá dodržali slovo z minulého roku a celkové víťazstvo si tohto roku už nenechali vziať. Naše kvalitné hráčky postupujú do krajského kola, skromne predpokladáme, že im v semifinále nikto nezabráni, aby postúpili do celoslovenského finále. Na Majstrovstvách Slovenska im želáme, aby si pripísali iba ďalšie pódiové umiestnenie.

        • Bedminton – triedne kolá a školské finále

        • 7. 11. 2022
        • V posledných týždňoch sa na našej škole konali napínavé triedne kolá v bedmintone. Z každej triedy postúpili dve najlepšie hráčky a dvaja najlepší hráči do školského kola, ktoré sa uskutoční tento týždeň v stredu 9. 11. 2022 počas 1. a 2. vyučovacej hodiny. Zo školského kola nás dve vynikajúce dievčatá a dvaja znamenití chlapci – štyria najdokonalejší bedmintonisti z našej školy budú reprezentovať na okresnom kole v bedmintone žiakov a žiačok stredných škôl, ktoré sa uskutoční v dvoch kategóriách: dievčatá 15.11. 2022 a chlapci 16.11. 2022 v športovej hale Zámoček v Poprade-Matejovciach. Našim reprezentantom budeme v okresnom kole držať palce, želáme im úspech. Pevne veríme, že v okresnom kole obhája minuloročné prvenstvá, ale najprv ich môžeme povzbudiť v školskom finále z tribúny, ktorá bude v stredu pre ich fanúšikov – spolužiakov - otvorená.

        • Burza stredných škôl a potenciálni uchádzači

        • 4. 11. 2022
        • V utorok 25.10. 2022 sme sa v Liptovskom Mikuláši zúčastnili Burzy stredných škôl, na ktorej sme profesionálne odprezentovali víziu našej školy. Účasť a záujem deviatakov či ôsmakov a ich rodičov boli nad očakávanie všetkých prítomných. Môžeme skonštatovať, že všetci účastníci tohto podujatia prejavili neobyčajne veľký a značne neskrývaný záujem o štúdium na našej škole.

          Potenciálnym uchádzačom o študijné miesto u nás pripomíname, že podmienkami prijatia sú: talentová skúška pozostávajúca z piatich disciplín, študijný prospech zo ZŠ a potvrdenie zo športového klubu. Výhodu majú reprezentanti SR, ktorí získavajú osobitné body naviac.

          Všetkým vážnym kandidátom držíme palce, aby boli úspešne prijatí, aby sa splnili sny nielen nadaným žiakom, ale aj ich rodičom. Veľmi radi sa preto ešte raz či prvýkrát s Vami stretneme na Dni otvorených dverí vo februári 2023. Presný termín DOD zverejníme na webovej stránke školy, ktorú odporúčame sledovať.

        • Naša rekordérka Lillian Slušná

        • 4. 11. 2022
        • Počas víkendu 21. 10. 2022 – 23. 10. 2022 sa v Šamoríne uskutočnil trojdňový medzinárodný míting plaveckých pretekov SLOVAKIA SWIMMING CUP 2022. Sme veľmi pyšní, že na týchto pretekoch najviac rezonoval výkon našej žiačky Lillian Slušnej (II.G). Po takmer sedemnástich rokoch prišla Martina Moravcová o jeden zo svojich slovenských rekordov v plávaní v krátkom bazéne, ktorý zaplávala na 50 m voľný spôsob 26. 1. 2005 v Moskve. Toto jej národné maximum zobrala naša talentovaná Lillian, medailistka z nedávnych Majstrovstiev sveta juniorov, keď v semifinále na 50 m voľný spôsob dohmatla za 24,77 s a prekonala tak o dve stotiny sekundy slovenský rekord M. Moravcovej. Lillian už v rozplavbách dosiahla aj národné juniorské maximum 24,87 s.

          „Chcela som zlepšiť predovšetkým juniorský rekord, seniorský je niečo navyše. Nečakala som ho, je to niečo neuveriteľné. Martina Moravcová je veľká osobnosť, vážim si ju aj ako plavkyňu,“ povedala Lillian po rekorde v rozhovore na facebookovom profile Slovenskej plaveckej federácie.

          Lillian blahoželáme a tešíme sa, že patrí k plaveckej špičke a úspešne prekonáva vlastné i cudzie rekordy. Držíme jej palce aj na Majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia v austrálskom meste Melbourne v decembri.

        • Nové akvizície školy

        • 4. 11. 2022
        • Určite ste si všimli dve zmeny, ktoré majú pozitívne ovplyvniť našu prácu v škole. Prvou je kuchyňa, posledná naplánovaná súčasť školy, ktorá do nášho komplexu kontinuálne patrí. O spôsobe jej výstavby sa rozhodlo trocha neskôr, preto bola dokončená a zariadená s dvojmesačným omeškaním. Našťastie firma Praktik, ktorá nám dodáva stravu, sa s improvizovanými podmienkami dokázala vyrovnať a my sme mohli v škole obedovať od začiatku školského roka. Od 2.11. bude stravovanie v úplnom pohodlí, aj keď stále pôjdeme v režime výdaja stravy. V krásne, kvalitne a účelne zariadenej kuchyni sa začne variť až po jej zaradení do siete školských zariadení, čo bude istý čas trvať.

          Dnes, v piatok 4.11. Vás asi prekvapilo upozornenie na začiatok a koniec hodín. Po dvoch rokoch na Francisciho a dvoch mesiacoch tu, na Dlhých Honoch, sme uviedli do činnosti „zvonček“. Nebolo to úplne nevyhnutné, pretože tam i tu sme bez väčších problémov hodiny začínali včas. Vyskúšame ako nám to pôjde so zvukovým upozorňovaním, minimálne sa vyhneme scénam, keď sa žiaci snažia slušne učiteľovi naznačiť, že jeho čas na hodine už vypršal..... (aj môj prípad).

          Zároveň so „zvonením“ sme urobili i mierne zmeny v začiatkoch hodín a dĺžke prestávok. Vyplynulo to z potreby predĺžiť čas na presun hokejistov a futbalistov zo športovej prípravy prebiehajúcich na popradských štadiónoch do školy. Prax tiež ukázala, že tridsať minútová druhá prestávka na obed je zbytočne dlhá, takže sme ju zredukovali na dvadsať minút, čo nám umožní ukončiť vyučovanie už o 15 00.

          V Poprade 4.11.2022 PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD.

        • Slávnostný deň - záťažový test

        • 2. 11. 2022
        • Piatok 21.10. 2022 bol pre našu školu slávnostným dňom i záťažovým testom zároveň. Celkovo sme počas tohto dňa privítali približne 400 hostí, pre ktorých sme selektívne pripravili volejbalový turnaj, prehliadku školy a pohostenie, prednášky i majstrovský zápas reprezentačnej hokejovej 18-ky. Nebolo to jednoduché dôstojne zabezpečiť paralelne všetky prebiehajúce akcie, no môžem konštatovať, že sa to vďaka dobrému manažovaniu, výbornej práci zúčastnených pedagógov, dôslednej pripravenosti a zodpovedajúcej spoločenskej úrovni zapojených žiakov podarilo.

          Takmer 100 učiteľov, účastníkov volejbalového turnaja – pedagógov zo všetkých okresov Prešovského samosprávneho kraja odchádzalo spokojných, aj keď víťazstvo sme im nedožičili, pretože zvíťazil výber okresu Poprad, ktorého hrajúci základ tvorili výhradne učitelia z nášho pedagogického zboru.

          Prekvapenie z krásy školy a jej vybavenia netajila ani skupina odborníkov – riaditeľov stredných škôl PSK, ktorí absolvovali prehliadku i prednášku o histórii a filozofii školy. Nadšení boli i návštevníci Dňa otvorených dverí, ktorých bolo skoro 200. Podľa spätnej väzby skutočnosť vysoko prekročila ich očakávania. Hokejoví diváci ani netušili, čo všetko sa v škole deje a popritom mohli bez rušenia fandiť. Potvrdili sme, že naša škola to nie sú len krásne zariadené budovy, ale v prvom rade ľudia, ktorí v nej pôsobia.

          Najväčšiu radosť mám z hodnotenia našich žiakov, všetci návštevníci, bez ohľadu na to, prečo k nám v piatok prišli, oceňovali ich vystupovanie, kompetentnosť, komunikatívnosť a ochotu.

          Teším sa a ďakujem všetkým, ktorí sa na príprave a úspešnej realizácii všetkých aktivít tohto dňa podieľali.

          PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD.

        • Pozvanie na prehliadku školy

        • 17. 10. 2022
        • Vážení obyvatelia podtatranského regiónu,

          množstvo žiadostí o návštevu priestorov Strednej športovej školy v Poprade nás podnietilo otvoriť dvere školy všetkým záujemcom o prehliadku dňa 21. 10. 2022 v čase od 14. 00 do 16. 00 hod.

          V tomto čase Vás radi privítame pri hlavnom vchode do školy, poskytneme Vám sprievod i informácie o histórii, prítomnosti i budúcnosti školy.

          Na Vašu návštevu sa tešia žiaci a učitelia Strednej športovej školy v Poprade.

        • ŠtrbaRace 2022 – súťaž družstiev stredných škôl v prekážkovom behu

        • 6. 10. 2022
        • Dňa 5. 10. 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili otvorených MSR družstiev stredných škôl v prekážkovom behu. Družstvo Strednej športovej školy tvorili dvaja chlapci Adam Krajč (III.G) a Juraj Horák (III.G), dve dievčatá Emma Piatková (III.M) a Agáta Pitoňáková (II.G).

          V prostredí športového areálu zimných športov na Štrbskom Plese sa organizátorom pre viac ako 60 družstiev stredných škôl z celého Slovenska podarilo pripraviť zaujímavú a miestami veľmi náročnú prekážkovú trať. V kategórii žiakov stredných škôl sa najviac darilo Adamovi Krajčovi, získal výborné 2. miesto, ale nešťastným trestom za nesplnenie úlohy na stanovišti v hode na presnosť mu ušlo celkové prvé miesto. Za víťazom podujatia stratil 1,4 s a s časom 07:59,9 min. získal striebornú medailu. Náš druhý bežec Juraj Horák s časom 09:21,9 min obsadil 32. priečku.

          V hodnotení dievčat sa lepšie darilo Agáte Pitoňákovej, ktorá s časom 10:29,3 min obsadila 14. priečku. Emma Piatková s časom 12:10,5 min skončila na 43. priečke.

          V celkovom hodnotení družstiev súčtom časov všetkých členov sa naša škola umiestnila na „obľúbenom“ štvrtom mieste, ale pri premiérovej účasti na takejto športovej súťaži je to veľmi pekný výsledok. Pevne veríme, že budúci rok zaútočíme na pódiové umiestnenia, pretože v našej škole potenciál na ich dosiahnutie určite máme.

        • Prenájom ľadovej plochy zimného štadióna

        • 20. 9. 2022
        • Riaditeľ SŠŠ oznamuje všetkým záujemcom o prenájom ľadovej plochy zimného štadióna:

          1. Ľadovú plochu si bude možné prenajať od 1.10.2022 na pevný, každý týždeň sa opakujúci termín.

          2. Doba prenájmu bude predbežne do 23.12.2022, s možnosťou predĺženia do 30.6.2023.

          3. Časy v ktorých je možné ľadovú plochu prenajímať

          Pondelok – Streda 7 30 – 8 30/ 15 30 – 16 30/ 19 30 – 20 30

          Štvrtok 7 30 – 8 30/ 19 30 – 20 30/

          Piatok 7 30 – 8 30/16 30 – 17 30/ 18 00 – 19 00/ 19 30 – 20 30

          Sobota 16 30 – 17 30/ 18 00 – 19 00/ 19 30 – 20 30

          Nedeľa 19 30 – 20 30

          4. Cena za prenájom hodiny využívania ľadovej plochy:

          Ranné hodiny počas pracovných dní 160E/hod.

          Popoludňajšie a večerné hodiny počas pracovných dní 180E/hodina.

          Hodiny počas víkendových dní a sviatkov 200E/hod.

          Ceny za prenájom sa od 1.1.2023 môžu zmeniť v závislosti od cien elektrickej energie.

          5. V cene prenájmu je využitie jednej šatne, hygienických a sociálnych zariadení 20 minút pred a po prenajatej hodine.

           

          Záujemcovia o ľadovú plochu sa hláste mailom na adresu: sportskola@sportskolapp.sk 

           

          V Poprade                                            PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD.

                                                                                      riaditeľ SŠŠ

        • Plenárne rodičovské združenie

        • 20. 9. 2022
        • Vážení rodičia. Dovoľujem si Vás pozvať na plenárne rodičovské združenie a triedne rodičovské združenia spojené s prehliadkou nových priestorov školy, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 22.9.2022, o 16.30 hod. na adrese SŠŠ, Dlhé hony 5766/16, Poprad.

          S pozdravom, PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD.

        • Výnimočná udalosť presne pred týždňom

        • 13. 9. 2022
        • Dňa 5. septembra 2022 sa v novom areáli Strednej športovej školy, Dlhé hony 5766/16 uskutočnilo oficiálne otvorenie školského roku 2022/2023 slávnostným aktom strihania pásky za prítomnosti vzácnych hostí: predsedu Prešovského samosprávneho kraja, primátora mesta Poprad, prezidenta Zväzu slovenského ľadového hokeja, predsedu predstavenstva spoločnosti Keraming a ostatných ctených hostí, ktorí mali svoj podiel na úspešnom zavŕšení prác na vybudovaní najkrajšej, najmodernejšej školy – jedinej svojho druhu na Slovensku. Bol to pre nás veľmi výnimočný deň, keď sa po náročných prípravách a nepretržitej práci dosiahol vytúžený cieľ a zrealizovala neuveriteľná vízia.

          Ďakujeme všetkým za podporu, za vykonanú prácu, za vytvorenie ideálnych študijných a športových podmienok, z ktorých sa veľmi tešíme a ktoré nám ostatní môžu závidieť, dúfame, že iba v dobrom.

          Na základe slov, ktoré odzneli v slávnostných príhovoroch, si aj žiaci uvedomili, že sa budú snažiť dosahovať čo najlepšie výsledky v škole i v športe, že všetci úspešní absolventi z nových priestorov školy budú najlepším dôkazom toho, že úsilie a snaha všetkých , ktorí sa na tomto diele podieľali, neboli zbytočné.

          Po triednických hodinách sa od stredy vyučovanie a špecializovaná športová príprava naplno rozbehli, srdečne medzi nami vítame nových prvákov a tohtoročným maturantom prajeme úspešné zvládnutie maturitných skúšok. Všetci si ešte raz zaželajme dobrý školský rok 2022/2023 plný školských a športových úspechov a iba pozitívnych zážitkov!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje