Novinky

        • ,,Dopoludnie bez mobilu.” 

        • 8. 2. 2024
        • V tomto duchu sa niesla streda 7. februára 2024 na našej škole. Zapojilo sa všetkých 8 tried.  Reakcie žiakov boli rôzne, pre niektorých to bola skúška trpezlivosti, ale veľa z nich priznalo, že im to pomohlo spolu viac komunikovať. 

          Pravidlá boli jasné: vydržať bez mobilného telefónu od 8:30 h do 12:30 h.  

          Víťazmi sa napokon stali žiaci tried I. G, II. G, I. M, III. M a IV. M, v ktorých sa zapojilo 100% prítomných žiakov. 

        • Krajské kolo ekonomickej olypiády v Prešove

        • 7. 2. 2024
        • Piati naši študenti (Kristína Cmorejová z II.M, Diana Novotná z II.M, Manuel Folvarčík zo IV.M, Alex Novák zo IV.M a Matúš Pollák zo IV.M) sa v utorok 6.2.2024 zúčastnili krajského kola ekonomickej olympiády v Aule Michala Bosáka na Prešovskej univerzite v Prešove. 

          Popasovali sa s 5 okruhmi otázok - grafickou, argumentačnou, výpočtovou úlohou a testovými otázkami. Na vypracovanie testu mali 45 minúť a mohli použiť iba kalkulačky a písacie potreby. 

          Testy budú vyhodnotené 5. apríla 2024 a zverejnení budú 50 súťažiaci s najlepšími výsledkami, ktorí postupujú do celoslovenského finále. Podujatie sa bude konať koncom apríla/začiatkom mája v Bratislave. Veríme, že naši šikovní študenti postúpia do tohto celoslovenského kola.

        • Trojkový basketbal

        • 6. 2. 2024
        • Na Valentínskom turnaji v 3x3 basketbale, ktorý sa konal 5.2.2024 v Aréne Poprad mala naša škola zastúpenie v kategórii dievčat - jedno družstvo a v kategórii chlapcov - dve družstvá. Všetci si tento turnaj užili a dobre si zahrali. V kategórii chlapcov sme obsadili prvé dve miesta a v kategórii dievčat druhé miesto. Žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

        • V zimných športoch nám „ide“ naďalej.

        • 6. 2. 2024
        • Po úspechoch našich žiakov na Zimných olympijských hrách mládeže 2024, sa darí i ďalším lyžiarom. Martin Ferjanček (4.G) sa v minulých dňoch stal majstrom Slovenska a dokonca i majstrom Poľska v zjazdových disciplínach. Srdečne mu gratulujeme!

          Veľkým úspechom sú i nominácie pre našich ďalších lyžiarov. Martin Michalka (4.G) sa nominoval na Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré prebehli v dňoch 27.1 – 3. 2. vo Francúzku.

          Natália Sokolová (3.G) sa nominovala na Majstrovstvá sveta juniorov v severských disciplínach. Opäť skvelý úspech, veríme, že sa jej bude dariť v bojoch so svetovou špičkou v jej vekovej kategórii.

          Lyžiari nám túto zimu robia veľkú radosť, veríme že vysokú úroveň výkonnosti udržia a budú naďalej takto úspešne reprezentovať školu, mesto, región i Slovensko.

        • Finančná olympiáda

        • 30. 1. 2024
        • V utorok 30.01.2024 sa v našej škole konala Finančná olympiáda pod záštitou Nadácie PARTNERS. Celkovo sa zúčastnilo 32 študentov zo IV.M a z III.M. Študenti mali zodpovedať na 20 otázok online formou za 40 minút. Otázky sa týkali finančnej gramotnosti, z jednotlivých pojmov z ekonomiky, manažmentu a marketingu. 

          Za úspešných sme považovali študentov, ktorí dosiahli 70 % a viac.

          Najúspešnejší žiaci z III.M sú:  Adam Horváth a Timur Poľančík.             

          Najúspešnejší žiaci zo IV.M sú:  Dušana Džadoňová, Marek Kapolka, Matúš Pollák a Lukáš Valigurský.   

          Tešíme sa z ich úspechu a postupu do druhého kola. Držíme všetkým palce!

        • Zmeny a inovácie vo vyučovacej praxi.

        • 29. 1. 2024
        • Pre našu školu je charakteristické, že neustále pracuje na zdokonalení všetkých prebiehajúcich procesov a zvýšení ich efektivity. Výnimkou nie je ani výučbový proces Športovej prípravy.

          Najvýznamnejšou zmenou je celková zmena koncepcie jednej zo súčastí Športovej prípravy (ŠP) - Telesnej a športovej prípravy (TŠP). Nový koncept vyžaduje od žiakov aby počas štyroch rokov zvládli na dobrej úrovni základy jedenástich najrozšírenejších športov, ktoré v škole aj vyučujeme. V každom zo športov budú všetci žiaci pripravovaní, testovaní i hodnotení.

          Príjemnou zmenou je, že futbalisti a futbalistky už nemusia stále cestovať na futbalový štadión do Veľkej a začali využívať našu plochu s umelým trávnikom.

          Nóvum je i to, že v rámci TŠP všetci žiaci postupne prejdú korčuliarskou a hokejovou prípravou na našom zimnom štadióne.

          Dôležitým prvkom je i modernizácia výučby. Používanie najmodernejších testovacích zariadení umožňuje exaktne určiť stav trénovanosti organizmu, čo je nevyhnutný základ pre nastavenie tréningového procesu. „VO2 master“ to umožňuje pri stanovovaní parametrov vytrvalostných schopností dokonca v nelaboratórnych podmienkach.

          Veľa si sľubujeme od využívania tabletov s programom Video delay, ktorý umožňuje okamžitú vizuálnu spätnú väzbu po vykonaní pohybového úkonu.

          Padáky sú overeným prostriedkom pre zvyšovanie bežeckej rýchlosti, pred ich použitím na bežeckej dráhe sme ich otestovali v hale. Fungujú.

          Veríme, že všetky investície do prostredia a vybavenia školy prinesú osoh v podobe efektívneho učenia a zlepšovania pohybovej výkonnosti našich žiakov.

        • Ekonomická olympiáda

        • 26. 1. 2024
        • Počas posledných decembrových dní prebehlo na našej škole školské kolo 7. ročníka Ekonomickej olympiády. Ekonomická olympiáda je celoslovenská súťaž v znalostiach z oblasti ekonómie a financií.

          Do súťaže sa zapojili študenti druhého, tretieho a štvrtého ročníka odboru športový manažment. Študenti vypracovali test v online forme, ktorý sa skladal z 25 otázok. Časový limit na vypracovanie bol 40 minút. Otázky preverili kľúčové schopnosti a ekonomické znalosti žiakov v oblastiach ako sú finančná gramotnosť, verejné financie, monetárna politika, dejiny ekonómie, ekonomika podniku a mnohé ďalšie. Žiaci si vďaka riešeniu logických úloh preverili svoje vedomosti zo základných ekonomických pojmov a z reálneho života.

          Kritériom na postup do krajského kola bola minimálne 80% úspešnosť. Toto kritérium splnilo 10 žiakov našej školy. Na základe úspešnosti žiakov ostatných slovenských škôl do krajského kola z našej školy postupuje pätica najlepších v zložení: Matúš Pollák (IV. M), Alex Novák (IV. M), Manuel Folvarčík (IV. M), Kristína Cmorejová (II. M), Diana Novotná (II. M). Postupujúcim prajeme veľa šťastia a brilantný úsudok pri riešení zložitých ekonomických zadaní.

        • Uverejnený článok v denníku Šport...

        • 26. 1. 2024
        • Denník Šport vo svojom včerajšom (štvrtok 25.1.2024) vydaní uverejnil rozhovor s riaditeľom školy o podmienkach a fungovaní našej školy, i o systéme v športe na Slovensku. Viac sa dočítate v uvedenom denníku na strane 8.

        • Ďalšie úspechy našich študentov na ZOHM.

        • 25. 1. 2024
        • Andrej Barnáš potvrdil, že mu trate i sneh v lyžiarskom stredisku Jeongseon High 1 vyhovujú. Aj v tretích pretekoch na ZOHM sa dostal medzi najlepšiu desiatku, keď po bronzovej medaile v super G, pridal 5.miesto v kombinácií (zlatá medaila mu ušla iba o 0,94 s) a 6.miesto v obrovskom slalome.

          Pekné 13.miesto zaznamenala aj Veronika Šrobová v kombinácií.

          V ľadovom koryte vyjazdili krásne 7.miesto v štafete družstiev v sánkovaní Viktória Praxová a Bruno Mick.

          Srdečne blahoželáme.

        • Perspektívna spolupráca.

        • 24. 1. 2024
        • Naša škola podpísala Memorandum o spolupráci so Slovenskou asociáciou olympionikov. Toto združenie zastrešuje vzácnu skupinu úspešných ľudí – účastníkov olympijských hier. Memorandum podpísal predseda tohto združenia pán Martin Bendík a riaditeľ našej školy. Obe strany v ňom deklarujú, že budú spolupracovať pri výchove ďalších olympionikov a šírení olympijských ideálov.

          Pre školu je to samozrejme i výzva, aby sa čo najviac našich absolventov raz členmi tejto organizácie stalo!

        • Ďalší veľký úspech žiačky našej školy.

        • 22. 1. 2024
        • Lily Slušná celú sezónu potvrdzuje výrazný nárast výkonnosti a miesto medzi slovenskou plaveckou špičkou. Najlepším dôkazom je to, že sa kvalifikovala na Majstrovstvá sveta v Dohe! Pripomíname, že v Katare budú od 7. do 12. 2. 2024 MS dospelých a Lily sa nominovala, hoci je vekom juniorka. Spolu s ďalšími ôsmimi plavcami bude reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni a my veríme, že sa jej i ostatným našim plavcom (medzi ktorými nechýba Tamara Potocká, absolventka predchodcu našej školy – odboru športové gymnázium GPKU v Poprade) bude dariť.

        • Deň otvorených dverí!

        • 22. 1. 2024
        • Tento výnimočný deň pre verejnosť a pre nás v škole úplne bežný deň sme verejnosti sprístupnili vo štvrtok 18. januára 2024 v čase od 9:00 do 15:00 hod.

          Nadšení záujemcovia o školu si vypočuli všetky potrebné informácie, ktoré im zodpovedne zodpovedali naši študenti. Celkovo sme privítali okolo 300 záujemcov, ktorí mali veľa otázok a boli zvedaví ako u nás funguje systém štúdia, t.j. harmonogram študenta v našej škole. Všetci odchádzali so záujmom zlepšiť sa a zdokonaliť sa do začatia prijímacieho konania.

          Výborný bol aj prejav našich študentov. Ďakujeme Vám všetkým!

          Všetky potrebné informácie o škole, štúdiu a prijímacom konaní môžete získať na adrese sportpp.edupage.org alebo na t.č. 0905 895 660. 

        • Krásne výsledky na ZOHM (EYOF) 2024.

        • 21. 1. 2024
        • V stredisku Jeongseon High 1 sa začali súťaže zjazdových lyžiarov. Bronzový medailista Andrej Barnáš (II.G) zaostal za Nemcom Bennom Brandisom o 36 stotín sekundy. Tatranec, ktorého pripravuje Patrik Roth, vybojoval po slalomárke Petre Vlhovej druhú slovenskú lyžiarsku medailu zo ZOH mládeže v histórii. 

          Kvalitný výsledok na ZOHM 2024 dosiahol aj sánkar Bruno Mick (I.G). K 6. miestu s Viktorom Vargom v súťaži dvojíc pridal v nedeľu 7. pozíciu medzi jednotlivcami. 

          Z tria slovenských dievčat dokončila úvodný super-G len Veronika Šrobová (II.G). S odstupom 1,84 s na víťaznú Talianku Camillu Vanniovú obsadila 16. pozíciu. Z 56 štartujúcich dievčat z 33 krajín nedokončilo preteky sedem, medzi nimi aj Vanesa Vulganová a Mia Chorogwická (III.G).

        • Nie je piatok ako piatok

        • 18. 1. 2024
        • V posledný deň vyučovania roku 2023 Študentský parlament pripravil pre žiakov a učiteľov našej školy výnimočný deň. Po triednických hodinách prebiehali súťaže vo varení punču, trieda IV. M pripravila najlepší, aj  súťaž zmiešaných družstiev vo volejbale. Víťazný tím tvorili hráči M. Mindok (III.M), V. Galičinská (IV.M), J. Červeň (III.G), R. Vojtaššák (II.G), O. Tomas  a D. Krolák (I.G), T. Neckár (I.M). Po skončení súťaží sme sa zišli v átriu, naši štvrtáci nám predviedli ukážky z maturitných večierkov a žiaci z II.G odprezentovali skúsenosti z ich pobytu programu Erasmus + v Taliansku. Nakoniec sa nám prihovoril pán riaditeľ a poprial nám krásne prázdniny a úspešný nový rok 2024. Školský parlament SŠŠ ďakuje všetkým súťažiacim i umelcom zo 4. ročníka, Erasmákom i organizátorom, tiež praje úspešný rok 2024.

        • Deň otvorených dverí

        • 11. 1. 2024
        • Milí deviataci, vážení rodičia, vážení výchovní poradcovia.

          Ďakujeme Vám za prejavený záujem o štúdium na našej škole i za záujem o získanie informácii o štúdiu. Aby sme Vám dokázali komplexne predstaviť školu, odbory v ktorých vzdelávame, systém štúdia, podmienky pre vzdelávanie a šport, ale i naše požiadavky na žiakov, ktorí majú šancu v našej škole úspešne študovať, pripravili sme pre Vás Deň otvorených dverí. Navštíviť nás môžete v priestoroch najnovšej a najkrajšej školy na Slovensku dňa 18.01.2024 (štvrtok) od 9.00 hod. do 15.00 hod.

          Už dnes vieme, že záujem o návštevu našej školy bude veľký, preto pre optimalizáciu logistiky Vašej návštevy sa prosím prihláste (ak ste tak ešte neurobili), v ktorom čase Vás môžeme očakávať - klikni sem. 

           

          Tešíme sa na Vás!

        • Zimné olympijské hry mládeže 2024 – sme tam!

        • 10. 1. 2024
        • Obrovské zadosťučinenie pre našu školu!

          Náš cieľ, vytvárať optimálne podmienky pre štúdium a športový rozvoj talentovaných športovcov sa darí napĺňať. Dôkazom je, že na najprestížnejšom športovom zimnom podujatí mládeže budeme mať veľké zastúpenie, z 51 športovcov Slovenska je až šesť z našej školy!

          Beh na lyžiach : Emília Rendová II.G.

          Sánkovanie: Viktória Praxová II.M, Bruno Mick I.G.

          Zjazdové lyžovanie: Mia Chorogwická III.G, Veronika Šrobová II.G, Andrej Barnáš II.G.

          Blahoželáme, tešíme sa a budeme držať palce!

          Termín 19. január – 1. február 2024

          Miesto Kangwon, Južná Kórea

          Slovensko 51 športovcov, 6 zo SŠŠ Poprad

          Disciplíny 81 (15 športov), 1900 športovcov

          Live stream www.olympics.com

        • Lyžiarsky kurz je za nami.

        • 22. 12. 2023
        • Mal všetko, čo sme si od neho sľubovali. Veľa zjazdového lyžovania, výrazné zlepšenie v lyžiarskych zručnostiach, zábavu, spoznávanie sa i poučenie.

          Všetci sme sa vrátili zdraví domov a už sa tešíme na bežeckú časť, ktorú by sme mali absolvovať v druhom ročníku, v rámci zimného športového kurzu.

          Ďakujeme štátu, že uhradil väčšiu časť nákladov, SŠŠ, ktorá pre nás kurz zorganizovala, pedagógom za výučbu i starostlivosť a personálu Rezortu Levočská dolina za podmienky, v ktorých sme strávili päť krásnych dní.

          Účastníci kurzu.

        • Školské kolo dejepisnej olympiády

        • 21. 12. 2023
        • „Úspech obvykle sprevádza tých, ktorí majú chuť sa do niečoho pustiť, a nie tých, ktorí o všetkom dlho uvažujú a váhajú.“  Herodotos

          A 14.12.2023 nezaváhali ani žiaci oboch tried prvého ročníka a vybraní žiaci z III.G triedy, zúčastnili sa školského kola dejepisnej olympiády. Minulosť je spätá so súčasnosťou a teší nás, že naši žiaci dokážu využívať medzipredmetové vzťahy a dejiny im nie sú ľahostajné. O výsledkoch olympiády budeme priebežne informovať.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje