Novinky

        • Stali sme sa drobným kúskom nádeje

        • 25. 5. 2023
        • Minulý týždeň sme sa aj my zapojili do zbierky MODRÝ GOMBÍK 2023, aby sme pomohli deťom, ktoré sú zasiahnuté mimoriadnymi udalosťami, zažívajú preto pocity úzkosti, smútku a beznádeje, sú unavené, podráždené i nahnevané, alebo majú ťažkosti so spánkom či dokonca bolesti. Počas týchto ťažkých chvíľ stojí pri deťoch UNICEF a prináša im podporu a pomoc. Naši žiaci nezaváhali a bez akýchkoľvek pochybností sa rozhodli podporiť UNICEF pri tejto zbierke, ktorá sa konala v uliciach miest nášho Slovenska. Zapojili sa asistenčne, našli ľudí, ktorí dokážu hľadieť okolo seba a vidieť aj potreby druhých, tiež svojím príspevkom spolu s ostatnými priateľmi zo školy, aby boli čo najviac nápomocní. Teraz máme hrejivý pocit pri srdci, že sme sa spojili pre dobrú vec, že sme sa aspoň na chvíľu mohli stať drobným kúskom nádeje pre deti, ktoré sa v náročných životných okolnostiach ocitli nie vlastným pričinením. Príspevkom do tohtoročnej zbierky sa pomôže zlepšiť duševné zdravie nielen deťom žijúcim v humanitárnych krízach na celom svete, ale aj deťom na Slovensku. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. 

        • Celoslovenské finále v súťaží SUPER Florball – Pohár žiačok stredných škôl

        • 25. 5. 2023
        • 2. 5. 2023 cestovali naše florbalistky na celoslovenské finále do Trenčína. Dlhá cesta ubehla podozrivo rýchlo. Po prezentácii školy sa konal úvodný ceremoniál, počas ktorého bola naša škola ocenená za rozvoj florbalu v regióne. Nasledoval presun do menšej haly, ktorá sa stala na dva dni naším domovom. Namietať by sme mohli rozmery ihriska, pretože v zápasoch bolo dosť prehustených situácií.

          Počas prvého hracieho dňa sme odohrali zápasy v našej A skupine, v úvodnom meraní síl sme vyzvali dievčatá zo žilinského kraja. Zápas sa nám podarilo ubojovať a ubehať, tešili sme sa zo zaslúženej výhry 1 : 0. V druhom zápase sme očakávali od hry našich dievčat viac, lebo družstvo z bratislavského kraja bolo veľmi hrateľný súper. Nedokázali sme využiť naše príležitosti, nakoniec rozhodol jeden gól v našej bránke.

          Pred posledným zápasom v skupine boli výsledky veľmi vyrovnané. Ak by sme vyhrali, určite by sme si zabezpečili víťazstvo v skupine, no po prehre by sme ostali na poslednej priečke. Staré známe pravidlo, že bojovať sa má až do úplného konca, sa potvrdilo v neprospech našich dievčat, bohužiaľ. Po dvoch tretinách sme vyhrávali 2 : 0, cez prestávku sme si povedali, že ak ubránime ich najlepšiu hráčku, tak zápas vieme dotiahnuť do víťazného konca, ale stredoškoláčka z Topoľčian, reprezentantka SR v ženskej kategórii, zobrala zápas do svojich rúk a v tretej tretine spôsobila dokonalý obrat. Strelila štyri góly a jasne prevýšila naše dievčatá.

          Po skupinových zápasoch nasledovali štvrťfinálové playoffové zápasy, ktoré určili najlepšiu štvorku, tiež družstvá, ktoré súperili o konečné piate až ôsme miesto. Naše florbalistky postupovali z najhoršej pozície, postavili sa proti víťazovi skupiny B – košickému kraju. V ich zostave sa nachádzali takisto dievčatá, ktoré sú v slovenských reprezentačných výberoch. Ich kvalita sa nedá len tak prehliadnuť, družstvo z Košíc potiahla ich najlepšia hráčka, v zápase sme ťahali za kratší koniec, prehrali sme 2 : 5.

          Potom nás čakal zápas, v ktorom sa rozhodovalo o umiestnení na piatom alebo až na siedmom mieste. Verili sme si, nátlakovou hrou sme si vytvorili aj veľa príležitostí, ale neboli sme dôrazní v obrane, od dievčat z banskobystrického kraja sme dostali lacné góly a zápas sme prehrali 2 : 3.

          Do posledného zápasu s trnavským krajom sme nastupovali len s jediným predsavzatím, a to ukončiť turnaj víťazstvom. Tento cieľ prijali dievčatá jednoznačne, súpera sme tlačili, aj keď mal priestor zdramatizovať zápas počas nariadeného trestného strieľania, ale v bráne skvelo chytala Karin, dievčatá v útoku pridali aj ďalšie góly. Celkové víťazstvo 4 : 1 nás veľmi teší.

          Pre dievčatá to bola prvá veľká skúsenosť s florbalom na najvyššom školskom podujatí. Určite sme predviedli sympatické a hlavne bojovné výkony, na ktoré naviažeme budúci školský rok a umiestnenie určite vylepšíme. Našu školu reprezentovali: Veronika Simová, Diana Stanislavová, Emília Rendová a Veronika Jarčušková (I.G); Larissa Mia Kovalčíková a Viktória Praxová (I.M); Karin Budinská a Viktória Zamkovská (II.G); Veronika Čorňáková (III.G); Dušana Ďzadoňová, Jana Neupauerová, Barbora Schredlová a Barbora Zemianeková (III.M); Tímea Polorecká a Zuzana Tomčíková (IV.G).

        • Likvidačné valné zhromaždenie študentskej firmy SIKSOX

        • 11. 5. 2023
        • V našej škole uskutočnilo likvidačné valné zhromaždenie študentskej firmy SIKSOX, ktoré bolo istým zavŕšením celej jej činnosti. Na valné zhromaždenie boli pozvaní všetci akcionári, aby sa dozvedeli, ako študentská firma pracovala a hospodárila. Potešila nás účasť akcionárov, ale aj to, že sa valného zhromaždenia s veľkým záujmom zúčastnili hostia – študenti, ktorí sa na činnosti študentskej firmy nepodieľali. Akcionári boli oboznámení s celoročným fungovaním firmy, viceprezidenti predniesli správy o činnosti, odznela i správa o činnosti konzultantov a dozornej rady. Akcionári schválili výročnú správu i rozdelenie zisku, lebo firma hospodárila efektívne, akcionárom bola vyplatená menovitá hodnota akcií spolu s 20% zhodnotením v podobe dividendy. Veríme, že tohtoroční zamestnanci firmy SIKSOX si do svojho života odnesú mnoho praktických zručností a osobných skúseností z riadenia podniku i z predmetu Aplikovaná ekonómia. Sme tiež presvedčení, že budú zároveň svetlým príkladom pre tých, ktorých Aplikovaná ekonómia v budúcich rokoch čaká. Ďakujeme všetkým akcionárom za prejavenú dôveru.

        • Konzultačné rodičovské združenie

        • 11. 5. 2023
        • Vo štvrtok 18.05.2023 sa v budove školy uskutoční konzultačné rodičovské združenie v časovom intervale 15.00 - 18.00 hod. Rodičia si pedagóga, s ktorým chcú konzultovať môžu "rezervovať" na vybraný termín konzultácie a to pomocou aplikácie EduPage, v časti "Prihlasovanie/Ankety" /"Konzultačné hodiny"/. Táto možnosť "rezervácie" pedagóga je možná do 17.05.2023, do 15.00 hod.

        • Výnimočné bežecké udalosti

        • 11. 5. 2023
        • Mesto Poprad pozývalo bežcov na 1.ročník Primátorskej desiatky Poprad – Kvetnica a my sme sa zúčastnili. Bežecké preteky sa uskutočnili 1. 5. 2023, bežali dospelí i deti, ale aj pani zástupkyňa Ing. V. Špiner, PhD. a pedagógovia PaedDr. M. Gabašová, PaedDr. J. Chmura, Mgr. A. Vojčík. Keďže to bol krásne strávený čas športom v prírode s množstvom zábavy a s najrýchlejším časom 58 min., tešíme sa, že sa o rok na tak nenáročnú trasu (10km) pripoja ďalší. Určite to bude Mgr. L. Bolcár, ktorý síce pred týždňom s kolegami behať nebol, lebo sa pripravoval na svoj 2. maratón. Neodmysliteľnú súčasť svetových bežeckých udalostí Prague International Marathon (42,195 km) absolvoval pán zástupca v Prahe 7. 5. 2023 v čase 3 hod. 36 min., čo predstavuje tempo 5:06 min/km. Srdečne blahoželáme!

        • Innovation camp

        • 11. 5. 2023
        • Naši manažéri z III.M sa v Bratislave zúčastnili nadštandardného podnikateľského, ekonomického a finančného vzdelávacieho programu siete Junior Achievement Slovensko. I. N. I. Innovation camp – celodenná súťaž predstavuje pre študentov intenzívnu skúsenosť, ktorá stimuluje ich kreatívne a inovačné schopnosti. Cieľom súťaže, ktorá približuje fungovanie firiem v reálnom podnikateľskom prostredí, je zároveň motivovať študentov, aby sa stali úspešnými na trhu práce. Naši žiaci pracovali na reálnej výzve v zmiešaných päťčlenných tímoch. Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie problémovej témy Rozvoj podnikavosti študentov ako kľúč k úspešnej budúcnosti. Ich cieľom bolo navrhnúť vzdelávaciu aktivitu alebo program či projekt, ktoré pomôžu rozvíjať podnikavosť študentov. Výsledok práce prezentovali pred odbornou porotou, učiteľmi a ostatnými súťažiacimi. Svoje komunikačné a prezentačné zručnosti si precvičili, tímovú prácu pri riešení výzvy, spoluprácu s konzultantmi – mentormi z praxe si vyskúšali a našu školu úspešne reprezentovali: B. Zemianeková, M. Šterbák, A. Vrbjar a O. Birošík.

        • Krajské kolo vo florbale žiakov 

        • 26. 4. 2023
        • Po postupe z okresného kola sa naši žiaci zúčastnili krajského kola vo florbale, ktoré sa konalo 19. apríla 2023 v Prešove. Postupujúce mužstvá zo svojich okresov boli vyžrebované do dvoch skupín, z ktorých víťazi postupovali do boja o celkové prvenstvo. Naša B skupina sa hrala v SŠ Ľ. Podjavorinskej. Úvodný zápas proti kežmarskému Gymnáziu P.O. Hviezdoslava sme napriek dominancii a bojovnosti do posledných sekúnd prehrali 1 : 2. Ďalšie zápasy proti Gymnáziu Duklianskych hrdinov zo Svidníka a proti Gymnáziu Komenského zo Sniny sme vyhrali dominantným spôsobom zhodne 7 : 0. Záverečný zápas v skupine proti Gymnáziu J.Francisciho z Levoče sa niesol v podobnom duchu ako ten úvodný s rovnakým nepriaznivým výsledkom 1 : 2. Naši žiaci obsadili tretie miesto v skupine, celkovým víťazom sa stala SOŠ polytechnická J. Henischa z Bardejova, ktorá vo finále zdolala Gymnázium P.O. Hviezdoslava z Kežmarku 1 : 0, a to gólom v poslednej minúte. Víťazovi blahoželáme, prajeme veľa športového šťastia (nám chýbalo) v celoslovenskom kole a dúfame, že o rok sa ho zúčastníme my. 

        • Hodnotenie krajských majstrovstiev v basketbale

        • 26. 4. 2023
        • 14. 4. 2023 vycestovali naše žiačky do Starej Ľubovne, kde sa zúčastnili krajských majstrovstiev v basketbale stredných škôl, miesto na tomto podujatí si zabezpečili vďaka víťazstvu v okresnom kole. Celkovo sa turnaja zúčastnilo sedem tímov, hralo sa v dvoch skupinách. Žrebovaním sa naše basketbalistky dostali do skupiny, ktorá pozostávala zo štyroch tímov, Kežmarok po prvých zápasoch zo súťaže odstúpil. Aby sa dievčatá dostali do finále, potrebovali vyhrať dva zápasy v skupine, sily si zmerali s Prešovom a Humenným. Skupinové zápasy prešli bez zaváhania, schuti si zahrali a po dvoch presvedčivých víťazstvách čakali na víťaza druhej skupiny, s ktorým sa mali stretnúť vo finále. Do zápasu o zlato vstupovali naše hráčky s rolou favorita, a to sa zrejme podpísalo na ich koncentrácii, lebo v úvode zápasu nemali dobrý začiatok a trochu sa potrápili.  Napokon sa ukázala ich kvalita, poriadne zabojovali a ukázali svoju silu, súperky z Bardejova dokázali poraziť. Z turnaja si odviezli veľa pekných zážitkov, nových skúseností  a víťazstvo. Tešíme sa spolu s nimi z prvého miesta, ktoré je miestenkou na Majstrovstvá Slovenska. Veríme, že našu školu budú úspešne reprezentovať, že sa im opäť podarí zvíťaziť.

        • Basketbalový turnaj o Pohár predsedu PSK

        • 24. 4. 2023
        • Vo štvrtok 20. 4. 2023 bol v telocvičniach našej školskej športovej haly po prvý raz usporiadaný Basketbalový turnaj družstiev zamestnancov školských zariadení okresov PSK a Ú PSK o Pohár predsedu PSK PaedDr. Milana Majerského, PhD. Turnaja sa zúčastnilo 9 tímov, a to výbery pedagógov z okresov Bardejov, Humenné, Levoča + Kežmarok, Poprad, Prešov, Sabinov + Stará Ľubovňa, Snina + Medzilaborce, Vranov nad Topľou a tím Úradu PSK. Tímy boli vyžrebované do dvoch skupín (štvor- a päťčlennej). Prvé tímy zo skupín sa stretli v boji o celkové víťazstvo. Víťazom celého turnaja sa stalo družstvo Úradu PSK, v ktorom bol neúnavným ťahúňom a aktívnym hráčom aj samotný pán predseda PSK, a ktoré porazilo družstvo zložené z pedagógov kežmarského a levočského okresu. Druhé tímy zo skupín hrali malé finále o celkové 3. miesto, o jeho získanie sa zaslúžilo domáce družstvo z okresu Poprad, keď sme v záverečnom zápase zdolali výber z okresu Humenné. Oceňovali sa aj najlepší hráči turnaja, medzi ženami dominovala naša kolegyňa Michaela Gabašová, za mužov bol za najlepšieho hráča turnaja vyhlásený pán Miloš Bizub z víťazného tímu Úradu PSK. Turnaj bol nielenže organizačne, ale aj športovo na vysokej úrovni, a práve asi preto všetci aktéri kladne hodnotili tieto športové stretnutia zamestnancov škôl z celého PSK. Pevne veríme, že sa na takýchto zaujímavých medziokresných podujatiach v rámci kraja budeme pravidelne stretávať aj naďalej.

        • Študentská kvapka krvi

        • 24. 4. 2023
        • Chystali sme sa, tešili, poniektorí aj trošku obávali prvej skúsenosti s darovaním krvi. Pomôcť vytvoriť príjemnú atmosféru malo prostredie našej školy... takto začínal report z decembra minulého roku. S potešením konštatujeme, že tentokrát ho v pôvodnom duchu môžeme aj dokončiť. Vyjadriac sa v športovom žargóne, aj my sme konečne mohli privítať pracovníkov Národnej transfúznej služby na „svojom ihrisku“. Skoro tridsiatka darcov z radov študentov i učiteľov si našla cestu do priestorov školskej jedálne. A čo je ešte potešujúcejšie, jedenásť z nich bolo prvodarcov. Aké boli ich pocity? Mätež eufórie a neistoty, či bude všetko v poriadku, aj radosti i potreby každému porozprávať ako bolo. A odhodlania, že to určite nebolo posledný raz. Tieto čísla budia rešpekt. Premenené na objem je to skoro 12 litrov krvi. Premenené na možné zachránené životy? To nevieme, ale aj keby to bol iba jeden, stálo to za to. Lebo život je to najvzácnejšie, čo máme, nedá sa kúpiť, nedá sa predať, požičať ani vrátiť. Ale pomôcť zachrániť ho môže každý zdravý človek ušľachtilým gestom darcovstva. Všetkým patrí veľké ĎAKUJEME. Zvlášť ľuďom z NTS SR Poprad, ktorí s profesionálnou istotou zabezpečili bezproblémový priebeh, tiež tímu učiteľov a študentov, ktorý sa postaral o spríjemnenie chvíľ strávených pred, počas i po darovaní.

        • Ak si odnesiete čo i len jednu myšlienku – malo to zmysel

        • 21. 4. 2023
        • Do miestnosti vošiel človek s úsmevom na tvári, pán prof. Ing. Ján Závadský, PhD. Prorektor UMB, člen programových, odborových komisií a člen vedeckých rád na viacerých univerzitách, posudzovateľ Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo, garant študijného programu Podnikové manažérske systémy na Ekonomickej fakulte UMB, tiež autor mnohých vedeckých monografií a odborných knižných publikácií si našiel čas, prišiel k nám 12. 4. 2023, čo si veľmi vážime a tešíme sa, že pán profesor prijal naše pozvanie. Netrpezlivo sme čakali, čo nám povie, čím nás obohatí. Začal veľmi zaujímavo, priniesol skúsenosti z osobného života (vie dnes pichnúť antibiotiká svojmu psíkovi, má dvoch) a poznanie, ako sa nám všetko, čo sa naučíme, napriek tomu, že sa nám to v danom momente zdá nepodstatné, môže raz v profesijnom či osobnom živote zísť. Pán profesor tiež spomenul, že hrával futbal a dodnes sa venuje bojovému umeniu, úplne si nás tak získal a my sme ho veľmi pozorne počúvali. Osobné skúseností prepojil s univerzitnými poznatkami, zároveň nám dal do pozornosti možnosť študovať novootvorený odbor na Univerzite Mateja Bela, a to nám blízky športový manažment. Stretnutie s ním nám ubehlo neprimerane rýchlo a my sme si z neho odniesli novú skúsenosť, inšpiráciu a vedomosť, že jediné nami osvojené vedomosti nám nikto nikdy nezoberie. Veríme, že dokáže pozitívne ovplyvniť každého, s kým sa stretne, ako sa mu to podarilo v našom prípade, za čo úprimne ďakujeme.

        • Krajské kolo v bedmintone

        • 18. 4. 2023
        • Dňa 4. 4. 2023 sa v Poprade-Matejovciach uskutočnilo krajské kolo v bedmintone žiačok a žiakov PSK aj za účasti našich dievčat. Tuhé boje o postupové miesta prebiehali v dvoch trojčlenných skupinách. V našej skupine nám bol losovaním pridelený jeden z najťažších súperov, Bardejovčanky, ktoré sa stali víťazkami skupiny aj finále krajského kola, tiež Kežmarčanky – minuloročné víťazky krajského kola. V skupine sme oba tieto zápasy nevyhrali, a tak sme boli odsúdení na zápas o piate miesto, ktoré sme získali, pretože sa nám podarilo dievčatá z Levoče bravúrne zvládnuť a poraziť. Môže sa to niekomu máliť, ale kvalita tímov na krajskom kole ukázala, že žiačka s inou športovou špecializáciou už logicky nemôže stačiť na profesionalistky – bedmintonistky. Našim dievčatám: V. Fedákovej (II. G), Z. Tomčíkovej a T. Poloreckej (IV.G) ďakujeme za tuhý boj o každý centimeter ihriska a veľmi dôstojnú reprezentáciu školy v zápasoch proti ťažkým súperkám, ktoré, veríme, že o rok potrápime ešte viac.

        • Mixvolejbal stredných škôl

        • 18. 4. 2023
        • Dňa 4. apríla 2023 sa žiaci a žiačky našej školy zúčastnili krajského kola stredných škôl v mixvolejbale. Nás reprezentovali chlapci S. Bartoš, A. Németh (IV.G), J. Červeň, M. Brutovský, Š. Spišský (všetci II.G) a dievčatá K. Rothová (IV.G), J. Neupauerová, V. Galičinská, T. Húsková (III.M), M. Kromková (II.M) a E. Frolová (I.G).V športovej hale ZŠ Sibírska v Prešove sa podarilo organizátorom pripraviť pre 11 postupových družstiev z celého prešovského kraja veľmi zaujímavý a pôsobivý turnaj. Nášmu družstvu bolo žrebom prisúdené miesto v B-skupine spolu so školami z Vranova nad Topľou a Lipian. V zápasoch v skupine sme potvrdili rolu jedného z favoritov turnaja a po hladkých víťazstvách 2 : 0 a 2 : 0 sme postúpili do finálovej skupiny. Oba finálové zápasy proti Svidníku i Prešovu boli veľmi vyrovnané a niesli parameter kvalitného mládežníckeho volejbalu. V každom z tímov sa nachádzal mládežnícky reprezentant Slovenska alebo zástupca tímu v najvyššej seniorskej volejbalovej súťaže. Favoritmi určite boli študenti súkromnej SŠŠ Elba, no nezvládli zápas o 1. miesto s gymnazistami zo Svidníka. Naši volejbalisti po smolných prehrách so Svidníkom 2 : 1 v tajbrejku a v napínavom zápase s Prešovom obsadili pódiové 3. miesto. Našim mixvolejbalistom ďakujeme za reprezentáciu školy na krajskom kole a prajeme veľa úspechov na blížiacich sa klubových záverečných turnajoch Majstrovstiev Slovenska.

        • Sme športovci altruisti a humanisti

        • 5. 4. 2023
        • Uplynulo pár mesiacov, opäť tu máme výzvu na našu psychiku aj fyzickú kondíciu, ale vôbec  nejdeme silou prekonávať súpera, možno prvodarcovia vlastnou odvahou vyhrajú v zápase so samým sebou. Znova sa naplnil interval, v ktorom je fyziologicky možné darovať krv, preto sa už tretíkrát chystáme zorganizovať Študentskú kvapku krvi. Pracovníci Národnej transfúznej služby k nám so svojím mobilným odberovým tímom zavítajú 20. 04. 2023. Skúsení darcovia – naši štvrtáci, odvážni prvodarcovia – nováčikovia v tejto disciplíne z radov tretiakov i matadori z učiteľského zboru, všetci spoločne budeme môcť od 8.00 hod. do 11.00 hod. pomôcť tým najcennejším, čo máme, lebo stále platí, že krv vo všetkých svojich funkciách nie je umelo nahraditeľná a darovanie krvi je skutočný dar života, súčasne veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok, ktorým zdravý jedinec môže zachrániť až tri ľudské životy. Zmyslom nášho snaženia je tiež zapojiť do mobilných odberov čo najviac nováčikov, ktorí pod dohľadom skúsenejších darcov im už známym z každodenného stretávania sa v škole ľahšie prekonajú prvotný ostych či strach. Tešíme sa na Vašu účasť a vopred za každú kvapku ďakujeme.

          Viac informácií: https://www.ntssr.sk/web/o_darovani_krvi

        • Misia splnená – predsudky zbúrané

        • 5. 4. 2023
        • Dňa 29. 03. 2023 sa v SŠ Jana Pavla II. konalo dekanátne kolo Biblickej olympiády stredných škôl. Súťažilo sedem trojčlenných družstiev, predmetom súťaže boli vybrané knihy Svätého písma (vrátane poznámok pod čiarou); Starý zákon: Kniha Nehemiáš, Kniha Judit, Kniha Ester; Nový zákon: Prvý Petrov list; spoločná téma vybraných kníh: Odvaha a dôvera v Boha. Z našej školy sa zúčastnili traja žiaci z I. G: G. Frančák, S. Murin a F. Páleník. Pri prvej účasti na takejto olympiáde sa naše mužstvo umiestnilo na 4. mieste spomedzi všetkých súťažiacich za dekanáty Poprad, Kežmarok a Spišská Stará Ves. Naši žiaci ukázali svoje vedomosti na veľmi dobrej úrovni širšej verejnosti a všetkých príjemne prekvapili. Súperili nielen so skúsenejšími v predmete, ale aj s mylnou predstavou o žiakoch – športovcoch, študentoch našej školy, kde dotácia vyučovacích hodín NAV a počet žiakov, ktorí sa môžu dostať do reprezentačného tímu, sú s ostatnými školami neporovnateľné. Napriek východiskovej situácii v porovnaní s ostatnými ďakujeme chlapcom nielen za dôstojnú a pozitívnu pilotnú reprezentáciu školy, ale aj a za posolstvo, ktoré medzi súpermi zanechali, že predsudky mať netreba, že im treba čeliť a v budúcnosti na základe tohto roku získaných skúseností a ďalšou svedomitou prípravou sa musí s našou účasťou a možným postupom v umiestnení určite počítať.

        • My medzi podnikateľskými talentmi

        • 5. 4. 2023
        • Dňa 28. 03. 2023 sme sa po prvýkrát zúčastnili Veľtrhu podnikateľských talentov, ktorý sa konal pod záštitou predsedu BSK s podporou MŠVVaŠ SR. Tento veľtrh je aj súťažou študentských firiem v rámci vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia, ktorú pripravuje vzdelávacia organizácia JA Slovensko s podporou partnerov a sponzorov. Na veľtrhu tohto roku svoje zaujímavé podnikateľské nápady prezentovalo 50 študentských firiem a viac ako 700 stredoškolákov z celého Slovenska. Veľtrh bol súčasne vyvrcholením práce našich žiakov, ktorí si počas školského roku založili študentskú firmu SIKSOX simulujúcu činnosť akciovej spoločnosti. Jej hlavným produktom boli športové ponožky s logom školy, špeciálne vyrobené podľa návrhu študentov, určené nielen pre nás žiakov a učiteľov, ale aj pre všetkých našich priaznivcov. V Bratislave sme sa so svojou konkurenciou stretli v troch súťažných kategóriách: prezentácia na pódiu, manažérsky tím a najlepšia výročná správa spoločnosti. Hodnotilo nás viac ako 40 členov odbornej poroty. Napriek tomu, že sme pri našej premiére nezískali najvyššie ocenenie, v silnej konkurencii sme sa určite nestratili, a preto sa už teraz tešíme na ďalší ročník súťaže. 

        • O.V.S. - prenájom majetku

        • 30. 3. 2023
        • O.V.S. - prenájom majetku – Stredná športová škola, Dlhé hony 5766/16, Poprad

          Ponuka na prenájom – O.V.S. - Stredná športová škola Dlhé hony 5766/16, Poprad

          Prešovský samosprávny kraj (ďalej len PSK)

          v zmysle § 281 a násl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov, v súlade so zákonom č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a v zmysle „Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom PSK“ v platnom znení zverejňuje obchodnú verejnú súťaž (O.V.S.) na podávanie návrhov na uzatvorenie nájomnej zmluvy na prenájom nehnuteľného majetku PSK zvereného do správy správcu majetku – vyhlasovateľa obchodnej verejnej súťaže. Bufet, sklad a hygienické priestory.

          1. Identifikácia vyhlasovateľa

          Názov : Stredná športová škola, Dlhé hony 5766/16, Poprad

          Sídlo : Dlhé hony 5766/16, 058 01 Poprad IČO : 52439534 DIČ : 2121039613

          IČ DPH SK 2121 039613

          Štatutárny orgán: PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD., riaditeľ školy Kontaktná osoba: PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD., riaditeľ školy Kontakt: 0905 895 660, riaditel@sportskolapp.sk

          2. Podmienky obchodnej verejnej súťaže

          Predmetom prenájmu budú:

          - nebytové priestory o celkovej výmere 81 m2

          bufet o výmere 73 m2

          sklad o výmere 5 m2

          šatňa a WC o celkovej výmere 3 m2

          Predmet obchodnej verejnej súťaže

          Návrh nájomnej zmluvy na prenájom časti nehnuteľného majetku vo vlastníctve PSK, v správe vyhlasovateľa súťaže, zapísaného v katastri nehnuteľnosti na Okresnom úrade v Poprade, na liste vlastníctva č. 6815 k.ú. Poprad, obec Poprad, a to bufetu, skladu a zázemia nachádzajúcich sa v Poprade, na ulici Dlhé hony v budove súpisné číslo 5766, na pozemku parc. registra KN-C parcelné č. 3237/33, 3237/32, 3238/90, 3238/91, 3238/93, 3237/31, 3237/47, 3238/95, 3238/96, 3238/97 do nájmu nájomcu, ktorého návrh bude komisiou vyhodnotený ako najvhodnejší.

           

          3. Zásady ostatného obsahu zamýšľanej nájomnej zmluvy, na ktorých vyhlasovateľ trvá

          a. Prílohou vyhlásenia obchodnej verejnej súťaže je nájomná zmluva, ktorá je ostatným obsahom nájomnej zmluvy, na ktorom vyhlasovateľ trvá, táto bude po vyžiadaní zaslaná vyhlasovateľom záujemcovi o nájom.

          b. Dohodnutý účel využitia: predaj občerstvenia pre žiakov SŠŠ, návštevníkov a nájomcov priestorov SŠŠ, prípadne pre iných záujemcov. Pre žiakov školy bude nájomca poskytovať občerstvenie v zmysle § 7 vyhlášky č. 75/2023 Ministerstva zdravotníctva SR o podrobnostiach a požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež a požiadaviek prenajímateľa. Nájomca je povinný dodržiavať všetky platné právne a hygienické predpisy súvisiace s prevádzkou bufetu.

          c. Priestory sa ponúkajú ako celok.

          d. Ponúknutá výška nájomného okrem platieb za energie a služby poskytované s nájmom minimálne v nasledovnej výške:

          minimálne nájomné:

          nebytové priestory

          1. bufet min. 200 €/m2/rok t.j. minimálne 14 600,- €/ročne

          2. zázemie min. 60 €/m2/rok t.j. minimálne 480,- €/ročne

           

           

          Minimálny celkový nájom ročne 15 080 €/ročne

          Nájomcovi priestoru vzniká povinnosť štvrťročného depozitu nájomného.

           

          Energie a kompletnú správu priestorov vrátane revízií, upratovania bufetu a ďalších využívaných priestorov, bežnej údržby a odvozu odpadu bude hradiť nájomca.

          Nájomca na svoje náklady zabezpečí potrebné stavebné úpravy a zariadenie bufetu. Všetky úpravy i zariadenie musia byť vopred dohodnuté a písomne odsúhlasené prenajímateľom.

          Prevádzkový poriadok a otváracie hodiny bufetu budú predmetom dohody nájomcu a prenajímateľa.

          Doba nájmu: nájom na dobu neurčitú odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy s možnosťou ukončenia zmluvy výpoveďou s výpovednou lehotou 3-mesačnou bez udania dôvodu.

           

           

          3. Ďalšie podmienky obchodnej verejnej súťaže

           

          a. Návrh je potrebné doručiť na adresu vyhlasovateľa v lehote do 14.4. 2023 do 14.00 hod. v zalepenej obálke s výrazným označením:

          „Obchodná verejná súťaž – Prenájom bufetu – Neotvárať“

           

          na adresu: Stredná športová škola, Dlhé hony 5766/16, 058 01 Poprad.

          Rozhodujúci je dátum a čas prijatia ponuky na prezentačnej pečiatke vyhlasovateľa súťaže. Na obálke bude uvedená identifikácia navrhovateľa.

          b. Návrh musí obsahovať:

          · oprávnenou osobou uchádzača podpísaný návrh nájomnej zmluvy;

          · ponúknutú výšku nájomného celkom v €/rok s uvedením výšky ponúknutého nájomného u nebytových priestorov v €/m2/rok.

          · predmet nájmu;

          · účel nájmu;

          · dobu nájmu;

          · presnú identifikáciu záujemcu, takto:

          o nájomca – fyzická osoba (titul, meno a priezvisko, dátum narodenia, miesto trvalého pobytu, prípadne bankové spojenie - číslo účtu) alebo

          o nájomca – fyzická osoba – zapísaná v živnostenskom registri - obchodné meno, sídlo, IČO, bankové spojenie - číslo účtu, alebo

          o nájomca – právnická osoba - obchodné meno, sídlo, IČO, bankové spojenie - číslo účtu, štatutárny orgán - podľa výpisu z Obchodného registra resp. iného registra potvrdzujúceho právnu subjektivitu navrhovateľa, údaj o registrácii – napr. Obchodný register Okresného súdu ......., oddiel ......, vložka ...;

          · súhlas s podmienkami obchodnej verejnej súťaže;

          · kontaktné údaje oprávnenej osoby (telefón, e-mail).

          c. Vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže bude písomne oznámené všetkým účastníkom v zákonnej lehote.

          d. Vyhlasovateľ si v súlade s § 283 Obchodného zákonníka vyhradzuje právo zmeniť už uverejnené podmienky súťaže alebo súťaž zrušiť. V prípade zmeny alebo zrušenia súťaže budú tieto skutočnosti uverejnené spôsobom, akým boli vyhlásené podmienky súťaže.

          e. V súlade s § 284 Obchodného zákonníka bude do súťaže zahrnutý len ten návrh, ktorého obsah zodpovedá uverejneným podmienkam súťaže.

          f. Vyhlasovateľ si v zmysle § 287 ods. 2 Obchodného zákonníka vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy. Vyhlasovateľ je oprávnený meniť ustanovenia nájomnej zmluvy.

          g. Navrhovateľ nemá nárok na náhradu nákladov vynaložených/spojených s účasťou na tejto obchodnej verejnej súťaži.

          h. Navrhovateľ predložením návrhu nájomnej zmluvy v obchodnej verejnej súťaži súhlasí so zverejnením a sprístupnením jeho osobných údajov na účel uzavretia nájomnej zmluvy a existencie nájomného vzťahu.

          4. Obhliadka majetku

          Ohliadka majetku na mieste samom bude záujemcom umožnená v čase pred podaním návrhu po telefonickom dohovore s kontaktnou osobou.

           

          Zverejnenie na webovom sídle

          Zverejnené od 30. 3. 2023 do 14. 4. 2023, 14:00 h.

        • Aj naše florbalistky nás budú reprezentovať v krajskom kole

        • 27. 3. 2023
        • 20. marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiačok stredných škôl. Všetky prihlásené družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. Žreb priniesol našim dievčatám účasť v skupine B, v ktorej sa postupne stretli s družstvami Life Academy, Obchodnej akadémie Poprad a SŠ, Ul. D. Tatarku. V skupine si naše hráčky počínali veľmi úspešne. V každom zápase si pripísali výhru a prvým miestom v skupine si zaručili účasť vo finále okresného kola, v ktorom sa stretli so súperkami z Gymnázia, Ul. Kukučínova. Finálový zápas sa dlho vyvíjal veľmi vyrovnane, ale v druhom polčase dokázali naše žiačky streliť gól, ktorý sa stal nakoniec aj tým víťazným. Do konca zápasu dokázali dievčatá ubrániť tesný výsledok a po záverečnom hvizde rozhodcu sa tešili z víťazstva 1 : 0, ktoré im zaručilo následný postup do krajského kola v Prešove 20. apríla 2023. Našim florbalistkám: prváčkam V. Jarčuškovej, V. Simovej a D. Stanislavovej (I.G), L. M. Kovalčíkovej, V. Praxovej a D. Novotnej (I.M), druháčkam K. Budinskej a V. Zamkovskej (II.G) i A. Slivovej (II.M), tretiačkam V. Čorňákovej a M. Lošak (III.G), V. Galičinskej , J. Neupauerovej a B. Zemianekovej (III.M), štvrtáčke Z. Tomčíkovej k víťazstvu gratulujeme, ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu a tiež im dožičíme víťazstvo v kraji.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje