Novinky

        • Ďalšie ocenenie pre našu školu - Stavba roka 2022

        • 24. 3. 2023
        • Mimoriadne ocenenie pre všetkých, ktorí sa podieľali na vybudovaní našej novej školy bolo udelené 22. 03. 2023 v prestížnej súťaži organizovanej Združením pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva - ABF Slovakia. Naša škola získala cenu Únie miest a obcí Slovenska „Za celospoločenský prínos v oblasti rozvoja miest a obcí Slovenska“.

          Odborná porota tým ocenila nielen krásu a kvalitu stavby, ale celú myšlienku naplnenia areálu výchovou a vzdelávaním mladých športovcov v podmienkach a prostredí, ktoré nemá na Slovensku páru. Rovnako i úmysel urobiť z areálu komunitné stredisko rozvoja športu, zdravia a hodnotného trávenia voľného času, ktorý sme už začali úspešne napĺňať.

          Ďakujeme odbornej porote za ocenenie, bolo pre nás cťou úspešne sa zúčastniť slávnostného vyhlásenia výsledkov súťaže, v ktorej sa porovnáva to najkrajšie, najnápaditejšie a technicky najinvenčnejšie, čo sa v roku 2022 na Slovensku dostavalo a uviedlo do prevádzky.

          Na skupinových fotografiách sú ľudia, ktorým patrí naša vďaka – pán predseda PSK Majerský, majitelia a manažment Keramingu, vedúci realizátori stavby, architekti, ktorí nakreslili pôvodný projekt AZ a potom ho prepracovali do dnešnej podoby.

          Účastníkmi slávnosti nemohli byť všetci, ktorým tiež ďakujeme za skvelé dielo – poslanci PSK, vedúci odborov majetku, školstva a financií úradu a ďalší zamestnanci PSK, inžinieri realizujúci stavebný dozor a subdodávatelia.

          Ďakujem všetkým a tešíme sa, že ich i naša práca bola takto významne ocenená!

        • Zaži DofE

        • 24. 3. 2023
        • DofE je Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. Už 65 rokov dáva študentom možnosť rozvinúť svoje schopnosti, charakterové vlastnosti nevyhnutné pre vysokoškolské štúdium a profesijný život. Základom sú štyri oblasti: rozvoj talentu, dobrovoľníctvo, šport a dobrodružná expedícia. Účastníci nesúperia medzi sebou. Rivalom každého účastníka je iba jeho vlastná pohodlnosť. Naša škola je súčasťou DofE, pridali sme sa tak k miliónom mladých ľudí v 140 krajinách sveta. Mladý človek, ktorý chce cenu získať, musí na sebe vytrvalo pracovať aspoň 6 mesiacov a úspešne zdolať spomínané štyri oblasti výzvy. Významné medzinárodné ocenenie vojvodu z Edinburghu DofE je dôkazom toho, že žiaci vedia na sebe zapracovať, nastaviť si ciele, vytrvalo a naplno snažiť sa ich dosiahnuť. Toto ocenenie pomáha študentom nielen pri prijímaní na univerzitu, ale aj do zamestnania, pretože získané kompetencie sú uznávané aj top slovenskými zamestnávateľmi. O ďalších krokoch v rámci tohto projektu budeme všetkých informovať prostredníctvom našej webovej stránky.

        • Udomácnili sa u nás piráti

        • 22. 3. 2023
        • Po dočasnej rozlúčke s projektom centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov našu hokejovú halu začali momentálne využívať hokejbalisti z klubu Popradskí piráti, ktorí u nás už v piatok prvýkrát trénovali. Počas víkendu tu seniorské družstvo a tiež družstvo U 20 odohrali aj svoje extraligové zápasy, súperili s družstvami z Pruského a Považskej Bystrice. Keďže mottom klubu a jeho hráčov je, že šport je tá správna cesta, asi aj preto ich to zaviedlo práve k nám. Popradskí piráti sú skoro rodinným klubom, tak my ich vítame v tej našej, ktorá sídli v areáli ACTIVE ZONE s tými najlepšími podmienkami tréningového centra. Želáme im, aby u nás naďalej s chuťou a usilovne trénovali, úspešne rozvíjali svoje kvality, hrali hokejbal ešte radšej ako doteraz, nech v ďalších zápasoch súperom nedávajú šance strelecky sa presadiť a získavajú iba medailové úspechy.

        • Vzácne ocenenie žiakov najúspešnejšej strednej školy PSK

        • 21. 3. 2023
        • PSK ako vyhlasovateľ športovej ankety Športovec PSK prijímal nominácie na jednotlivcov a kolektívy, ktorí v roku 2022 dosiahli výnimočné športové úspechy do 9. januára. Ocenenie si 16. marca počas slávnostného večera v prešovskom divadle prevzala takmer tridsiatka športovcov z kraja, ktorí zaznamenali mimoriadne výsledky na domácich aj zahraničných športoviskách. Zo štvrtkového vyhlasovania výsledkov 19. ročníka tejto ankety vyplynulo, že sme v desiatke najúspešnejších športovcov za minulý rok mali troch našich žiakov: dvoch súčasných, a to Filipa Mešára (hokej, HK Poprad/Kitchener Rangers) a Lillian Slušnú (plávanie, GPO Svit), ale aj Tamaru Potockú (plávanie, Klub plávania Aquacity Poprad), absolventku športového gymnázia, ktoré bolo v minulosti jednou z organizačných zložiek Gymnázia, Kukučínova ul. Všetkým oceneným srdečne blahoželáme a ďakujeme za neobyčajné úspechy a vynikajúcu reprezentáciu školy, mesta, kraja v SR i na medzinárodnej úrovni. Naša škola nominovanými a ocenenými žiakmi zaznamenala veľkú slávu a zažila najväčšiu tým, že bola vyhlásená za najúspešnejšiu strednú školu PSK. 

        • Kalokagatia v praxi

        • 21. 3. 2023
        • Maturitný týždeň znamenal zvýšený nápor na mentálne výkony našich štvrtákov, ale ani najmladší žiaci nezaháľali, a to v cibrení tela, čo je pre športovcov prirodzené, ale aj ducha, lebo u žiakov našej školy sa nájde prirodzenosť i v tomto ohľade. 14. 3. 2023 gymnazisti a manažéri prvého ročníka v rámci obsahu účelových cvičení absolvovali „Tour de Poprad“. Bol to okruh po mestských častiach Popradu spojený s odbornými výkladmi o spoločenských, historických, hospodárskych a geografických zaujímavostiach nášho mesta a jeho okolia. Žiaci lepšie spoznali námestie sv. Egídia s najstaršou sakrálnou stavbou v meste, navštívili kostol sv. Juraja v Spišskej Sobote, dozvedeli sa aj viac o budove elektrárne a vodojeme nad Veľkou, čo sú len niektoré z ich utorkových vzdelávacích zastávok. Nič dlžní chodci neostali ani fyzickej stránke, túlali sa viac než ôsmimi kilometrami chodníkov a ciest, urobili tak niečo pozitívne aj pre svoje zdravie. V cieli trasy boli všetci odmenení nádherným výhľadom na Vysoké Tatry, Kráľovu hoľu a celú Popradskú kotlinu, lebo počasie sa nakoniec umúdrilo.

        • Zážitkové učenie

        • 20. 3. 2023
        • V Tatranskej galérii 15. 3. 2023 žiakov z tried I. G, II. G a III. G privítala pani riaditeľka PaedDr. Anna Ondrušeková a informovala ich o tom, čo všetko uvidia a zažijú. Žiaci mali možnosť rozšíriť si vzdelanie v rámci projektu Art & Holocaust vzhliadnutím dvoch dokumentárnych filmov o Ľudovítovi Feldovi a Adolfovi Kranklovi a tvorby viacerých umelcov, ktorí odovzdali svedectvo hrôzy holokaustu, ktoré u žiakov vyvolalo silný emotívny zážitok. Žiaci si pozreli aj súťažné práce mladých karikaturistov, medzi ktorými sú vystavené aj karikatúry našich dvoch žiačok. Gymnazistom neunikla ani výstava výberu z tvorby významného umeleckého sklára Jána Zoričáka, vo Francúzsku žijúceho a tvoriaceho rodáka zo Ždiaru. Okrem stálej expozície mali žiaci príležitosť vidieť ešte aj výstavu poľovníkov – dobrovoľníkov. Každý návštevník sa v ten deň stal bohatším o poznanie historického kontextu holokaustu, o posolstvo ako nezabudnúť na obete holokaustu, o skúsenosť lepšie pochopiť rozmanitosť pocitov. Návštevou ostatných výstav žiaci získali pozitívnu energiu a dobrú náladu.

        • Kontakt s realitou v s. r. o

        • 20. 3. 2023
        • Dňa 15. 3. 2023 sa žiaci z tried I. M, II. M a III. M zúčastnili exkurzie v spoločnosti Fibrochem, s. r. o., Svit, ktorá je súčasťou silnej holdingovej spoločnosti Chemosvit, a.s. a vyrába vlákna už 89 rokov. Naši budúci manažéri sa na začiatku exkurzie rozdelili do dvoch skupín. Prvá skupina mala prednášku v zasadacej miestnosti Fibrochemu, aby sa oboznámila s technológiou výroby polypropylénového vlákna a jeho výhodami. Druhá skupina sa zúčastnila prehliadky všetkých výrobných prevádzok, bola sprevádzaná jedným z vedúcich výroby spoločnosti s veľmi zaujímavým sprievodným slovom a odborným výkladom o výrobe polypropylénového vlákna. V druhej časti exkurzie sa skupiny vymenili a žiaci bohatý program exkurzie sledovali s rovnako intenzívnym záujmom Exkurzia bola pre našich žiakov veľmi obohacujúca a kontakt s realitou bol pre nich veľmi prospešný. Naši manažéri spoznali javy a procesy v podmienkach reálnej praxe a získali nové vedomosti aj pre lepšiu orientáciu na trhu práce a strategické zvažovanie svojej profesijnej orientácie.

        • Prvá pomoc poskytnutá laikom je lepšia ako žiadna

        • 20. 3. 2023
        • V utorok 14. 3. 2023 sme do našej školy pozvali profesionálneho záchranára zo Slovenského Červeného kríža, ktorý žiakom druhého ročníka prednáškami a praktickými ukážkami priblížil svoju prácu v záchrannej službe. Stretnutie splnilo svoj účel, Každý z prítomných žiakov si celý postup poskytnutia prvej pomoci vyskúšal. Naši žiaci sa naučili, ako správne poskytnúť prvú pomoc, ktorá vedie k záchrane života, k zabráneniu vzniku komplikácií a k urýchleniu zotavenia. Tiež si osvojili hlavné zásady poskytovania prvej pomoci: bezpečnosť pri jej poskytovaní, zhodnotenie situácie, úrazu alebo ochorenia, volanie odbornej pomoci a odovzdanie postihnutého do rúk odborníkov. Veríme, že ak to raz bude nevyhnutné, tak sú naši žiaci v mimoriadnej situácii pripravení rýchlo reagovať, duchaprítomne zasiahnuť a správne urobiť všetky život zachraňujúce úkony, lebo poskytnutie prvej pomoci nie je len morálnou, ale aj zákonnou povinnosťou. Každý človek je povinný poskytnúť ju, ak pri tom nie je v ohrození vlastného života.

        • Prvý raz vzhľadom na trvanie našej samostatnej existencie

        • 15. 3. 2023
        • V týchto dňoch sa konajú v našej škole písomné maturitné skúšky z predmetov slovenský jazyk a literatúra a anglický jazyk. Máme aj štvrtákov, ktorí sa rozhodli maturovať z matematiky. Týmto aktom sa už aj naša mladá škola ako vzdelávacia inštitúcia so štvorročnou samostatnou existenciou zaradila medzi tie dospelé, ktorou tiež sme, pretože kontinuálne nadväzujeme na tradíciu nášho stredoškolského vzdelávania od školského roku 2012/13 a pokračujeme v úsiliach zachovať symbiózu kvalitnej športovej prípravy a vysokej úrovne gymnaziálneho štúdia novej generácie talentovaných športovcov a dobrých žiakov – reprezentantov mesta, regiónu a Slovenska. Vzhľadom na trvanie našej samostatnej existencie držíme našim prvým maturantom palce, aby boli spokojní so svojimi výsledkami z písomnej časti. Budúcim prvým absolventom želáme, aby čo najlepšie zvládli aj ústnu časť maturitných skúšok, ktorá ich čaká na prelome mája a júna.  

        • Talentové skúšky v troch dňoch 23., 24., 27.3.2023

        • 13. 3. 2023
        • Vážení rodičia žiakov 9.roč. a uchádzači o štúdium na našej škole. Na základe veľkého počtu prihlášok na štúdium na našej školy musíme vykonávať talentové skúšky počas troch dní, a to 23.3.(štrvrtok), 24.3.(piatok) a 27.3.2023 (pondelok). O tom, na ktorý deň a konkrétny čas bude Vaše dieťa pozvané na talentové skúšky, budete informovaní počas tohto týždňa prostredníctvom konta EduPage cez ktoré ste nám prihlášku poslali. 

        • Rozlúčka hokejovej reprezentácie s našou školou

        • 2. 3. 2023
        • 1. 3. 2023 sa s vedením školy boli rozlúčiť predstavitelia hokejového Projektu SR 18 (projekt centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov), ktorým sa aj vďaka kooperácii PSK a mesta naskytla šanca zamieriť v septembri práve do našej školy, lebo je to podľa slov manažéra Branislava Vargu jedno z najlepších tréningových centier na Slovensku. V našej škole hokejisti využívali ľadovú plochu a šatne, športovú halu a výborne vybavenú posilňovňu, tiež regeneračné, ubytovacie i stravovacie priestory. Chlapci mohli zároveň navštevovať školu a boli vyučovaní vo vybraných predmetoch. Dočasne sme sa navzájom rozlúčili, pretože po skončení povinností v projekte zamierili hráči do svojich kmeňových tímov, kde ich čaká vyvrcholenie klubovej sezóny. Začiatkom nasledujúceho mesiaca odštartuje osemnástka prípravu na svetový šampionát vo Švajčiarsku, ktorý sa v apríli ( 20. 4. – 30. 4.) koná vo Švajčiarsku, a my chlapcom budeme silno držať palce. Ak dohody medzi školou a SZĽH budú vzájomne akceptovateľné, tak sa so slovenskými reprezentantmi u nás uvidíme opäť v septembri. 

        • Okresné kolo v basketbale žiakov stredných škôl

        • 1. 3. 2023
        • Dňa 28. 2. 2023 sme dostali možnosť organizovať na pôde našej školy okresné kolo v basketbale žiakov stredných škôl. Turnaja sa zúčastnilo 9 kolektívov škôl z okresu Poprad. Turnaj prebiehal v dvoch skupinách paralelne a hralo sa na dvoch samostatných basketbalových ihriskách v našej športovej hale. Z oboch základných skupín postúpili do semifinálových bojov dve najlepšie družstvá, víťazné tímy sa potom dostali až do konečného finále. V basketbalovom zápase o 3. miesto uspela SOŠ Polytechnická zo Svitu pred Gymnáziom, Kukučínova ul. Do napínavého finále postúpili naši basketbalisti a chlapci zo SŠ, Ul. D. Tatarku. V naozaj kvalitnom finále nakoniec uspel a zároveň do krajského kola postúpil finálový súper. Víťazovi blahoželáme, prajeme úspešnú reprezentáciu nášho okresu na krajskom kole a veríme, že o rok náš kraj budeme na Majstrovstvách SR reprezentovať my. 

        • Vzácna návšteva

        • 1. 3. 2023
        • V pondelok 27.2. zažila naša škola dosiaľ najvzácnejšiu návštevu, navštívil nás prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska.

          Ako viete, pán prezident je garantom činnosti charitatívnej organizácie Dobrý anjel, ktorá sa zaoberá pomocou onkologickým pacientom. Dobrý anjel chce do svojej činnosti zapojiť aj stredoškolských študentov a pán prezident chcel na pôde našej školy zistiť možnosti a prekonzultovať formy spolupráce.

          Pán Kiska samozrejme nevynechal ani prehliadku školy a s radosťou konštatujeme, že sa mu veľmi páčila. Odišiel zo SŠŠ V Poprade potešený z pekného a funkčného diela i utvrdený v názore, že stredoškoláci sú schopní i ochotní pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú.

        • Naše výtvarne nadané športovkyne

        • 28. 2. 2023
        • Vo februári bola vyhodnotená súťaž MLADÝ KARIKATURISTA alebo kreslením nielen po zošitoch a my sa nesmierne tešíme, že hneď pri prvej účasti máme bronz. Mladí karikaturisti mali svojimi dielami s istou dávkou humoru a satiry reagovať na súčasnú dobu, na problémy a udalosti, ktoré hýbu svetom a mladých ľudí zaujímajú. Témy si volili rôzne: Zdroj energie, Chaos v triede, Peniaze hýbu svetom, Láska, Šťastie, Znečistenie vôd, Zdravá výživa a iné. Súťaže tvorivosti sa zúčastnilo 23 škôl a hodnotilo sa 215 výtvarných prác. Sára Kalakajová a Diana Stanislavová (I. G) vytvorili karikatúry, o ktorých porota rozhodla, že si umelecké diela našich žiačok zaslúžia v kategórii: stredné školy – kolekcia prác 3. miesto. Cenu si dievčatá prevzali na slávnostnom podujatí s uvedením katalógu k výstave Mladý karikaturista, ktoré zorganizovali Tatranská galéria v Poprade a PSK v ArtKlube Tatranskej galérie. Tešíme sa z ich úspechu, obdivujeme ich výtvarné nadanie, ďakujeme, že si popri študijných a športových povinnostiach našli čas aj na tvorivú výtvarnú činnosť a reprezentovali našu školu aj v umeleckej oblasti. K prvému úspechu prváčkam srdečne blahoželáme a v budúcnosti im doprajeme zmeny v umiestnení na prvých troch priečkach.

        • Delegácia z Chorvátska

        • 28. 2. 2023
        • V pondelok 27. 2. 2023 našu školu navštívila delegácia Dubrovnícko-neretvianskej župy spolu s delegátmi PSK. Škola i ústretovosť vedenia sa hosťom veľmi páčili. Skonštatovali, že naša alma mater je nielen prenádherná, ale má v sebe charizmu, ktorá z nej sála na všetky strany od samotného vstupu. Po úvodnej prezentácii sa hostia presunuli do posilňovne, prezreli si športovú halu, internát a všetky ostatné priestory v budove školy. Prehliadkou ohromená delegácia odchádzala so samými, nám adresovanými superlatívmi, ale aj s inšpiratívnymi nápadmi využiteľnými na ich domácej pôde. Členovia chorvátskej delegácie mali len pozitívne dojmy, vyzdvihli tiež vysokú angažovanosť i osobný vklad pána riaditeľa a tešia sa na budúcu možnú spoluprácu.  

        • Nech to vedia všetci!

        • 23. 2. 2023
        • Naša škola bola nominovaná do prestížnej architektonickej súťaže STAVBA ROKA 2022. Spustilo sa hlasovanie, ktoré bude ukončené 19. 3. 2023. Víťazovi bude udelená Cena verejnosti. My vieme, že naša škola si toto ocenenie zaslúži, preto budeme hlasovať za stavbu Active Zone – Stredná športová škola Poprad kliknutím na „páči“ a šíriť túto informáciu na FB-stránkach kliknutím na „zdielať“ prostredníctvom linku https://stavbaroka.zoznam.sk/portfolio/active-zone-stredna-sportova-skola-poprad, aby sa aj naši sympatizanti dozvedeli, že sídlime v budove školy s nadštandardným vybavením, s ideálnymi študijnými a športovými podmienkami, so športoviskami pre rôzne druhy športu, tiež v škole s internátom, že sme súčasťou najkrajšej a najmodernejšej školy – jedinej svojho druhu na Slovensku, pretože naša škola má aj celospoločenský význam pre budúcnosť mládežníckeho športu regionálneho i nadregionálneho významu. Všetkým novým fanúšikom, ktorí našej škole dajú svoj hlas, vopred ďakujeme. A my našej škole v súťaži držme poriadne palce, aby sme získali ocenenie verejnosťou.

        • O.V.S. - prenájom majetku

        • 23. 2. 2023
        • O.V.S. - prenájom majetku – Stredná športová škola 5766/16, Poprad

          Ponuka na prenájom – O.V.S. - Stredná športová škola 5766/16, 058 39 Poprad

          Prešovský samosprávny kraj (ďalej len PSK)

          v zmysle § 281 a násl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov, v súlade so zákonom č. 446/2001 Z. z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov a v zmysle „Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom PSK“ v platnom znení zverejňuje obchodnú verejnú súťaž (O.V.S.) na podávanie návrhov na uzatvorenie nájomnej zmluvy na prenájom nehnuteľného a hnuteľného majetku PSK zvereného do správy správcu majetku – vyhlasovateľa obchodnej verejnej súťaže.

          1. Identifikácia vyhlasovateľa

          Názov : Stredná športová škola, Dlhé hony 5766/16, Poprad

          Sídlo : Dlhé hony 5766/16, 058 01 Poprad IČO : 52439534 DIČ : 2121039613

          IČ DPH SK 2121 039613

          Štatutárny orgán: PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD., riaditeľ školy Kontaktná osoba: PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD., riaditeľ školy Kontakt: 0905 895 660

          2. Podmienky obchodnej verejnej súťaže

          Predmet obchodnej verejnej súťaže

          Návrh nájomnej zmluvy na prenájom časti nehnuteľného a hnuteľného majetku vo vlastníctve PSK, v správe vyhlasovateľa súťaže, zapísaného v katastri nehnuteľnosti na Okresnom úrade v Poprade, na liste vlastníctva č. 6815 k.ú. Poprad, obec Poprad, a to kuchyne, skladov a zázemia vrátane vybavenia hnuteľným majetkom nachádzajúcich sa v Poprade, na ulici Dlhé hony v budove súpisné číslo 5766, na pozemku parc. registra KN-C parcelné č. 3237/33, 3237/32, 3238/90, 3238/91, 3238/93, 3237/31, 3237/47, 3238/95, 3238/96, 3238/97 do nájmu nájomcu, ktorého návrh bude komisiou vyhodnotený ako najvhodnejší.

          Predmetom prenájmu budú:

          - nebytové priestory o celkovej výmere 149 m2

          kuchyňa o výmere 65 m2

          sklady o výmere 76,7m2

          šatne a WC o celkovej výmere 7,3 m2

          - hnuteľný majetok o celkovej obstarávacej cene 77.489,72 € a to dlhodobý hmotný majetok v hodnote 51 367,55 € a drobný hmotný majetok v hodnote 26 122,17€.

           

          3. Zásady ostatného obsahu zamýšľanej nájomnej zmluvy, na ktorých vyhlasovateľ trvá

          a. Prílohou vyhlásenia obchodnej verejnej súťaže je nájomná zmluva, ktorá je ostatným obsahom nájomnej zmluvy, na ktorom vyhlasovateľ trvá, táto bude po vyžiadaní zaslaná vyhlasovateľom záujemcovi o nájom.

          b. Dohodnutý účel využitia: varenie a príprava jedál najmä pre žiakov a zamestnancov Strednej športovej školy Poprad v súlade s vyhláškou č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania.

          c. Priestory a vybavenie sa ponúkajú ako celok.

          d. Ponúknutá výška nájomného okrem platieb za energie a služby poskytované s nájmom minimálne v nasledovnej výške:

          minimálne nájomné:

          nebytové priestory 30 €/m2/rok t.j. minimálne 4.470,- €/ročne

          vybavenie 10 % z obstarávacej ceny t.j. 7.749,01 €/ročne €/ročne)

          Minimálny celkový nájom ročne 12.219,01 €/ročne

          Nájomcovi priestoru vzniká povinnosť štvrťročného depozitu nájomného.

           

          Energie a kompletnú správu priestorov vrátane revízií, upratovania kuchyne a jedálne, bežnej údržby a odvozu odpadu bude hradiť nájomca.

          Doba nájmu: nájom na dobu neurčitú odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy s možnosťou ukončenia zmluvy výpoveďou s výpovednou lehotou 3-mesačnou bez udania dôvodu.

           

          4. Ďalšie podmienky obchodnej verejnej súťaže

           

          a. Návrh je potrebné doručiť na adresu vyhlasovateľa v lehote do DD. 2. 2023 do 14.00 hod. v zalepenej obálke s výrazným označením:

          „Obchodná verejná súťaž – Prenájom kuchyne – Neotvárať“

           

          na adresu: Stredná športová škola Dlhé hony 5766/16, 058 01 Poprad.

          Rozhodujúci je dátum a čas prijatia ponuky na prezentačnej pečiatke vyhlasovateľa súťaže. Na obálke bude uvedená identifikácia navrhovateľa.

          b. Návrh musí obsahovať:

          · oprávnenou osobou uchádzača podpísaný návrh nájomnej zmluvy;

          · ponúknutú výšku nájomného celkom v €/rok s uvedením výšky ponúknutého nájomného u nebytových priestorov v €/m2/rok u hnuteľného majetku v €/rok.

          · predmet nájmu;

          · účel nájmu;

          · dobu nájmu;

          · presnú identifikáciu záujemcu, takto:

          o nájomca – fyzická osoba (titul, meno a priezvisko, dátum narodenia, miesto trvalého pobytu, prípadne bankové spojenie - číslo účtu) alebo

          o nájomca – fyzická osoba – zapísaná v živnostenskom registri - obchodné meno, sídlo, IČO, bankové spojenie - číslo účtu, alebo

          o nájomca – právnická osoba - obchodné meno, sídlo, IČO, bankové spojenie - číslo účtu, štatutárny orgán - podľa výpisu z Obchodného registra resp. iného registra potvrdzujúceho právnu subjektivitu navrhovateľa, údaj o registrácii – napr. Obchodný register Okresného súdu ......., oddiel ......, vložka ...;

          · doklad potvrdzujúci, že záujemca je oprávnený poskytovať stravu v školách a školských zariadeniach,

          · súhlas s podmienkami obchodnej verejnej súťaže;

          · kontaktné údaje oprávnenej osoby (telefón, e-mail).

          c. Vyhodnotenie obchodnej verejnej súťaže bude písomne oznámené všetkým účastníkom v zákonnej lehote.

          d. Vyhlasovateľ si v súlade s § 283 Obchodného zákonníka vyhradzuje právo zmeniť už uverejnené podmienky súťaže alebo súťaž zrušiť. V prípade zmeny alebo zrušenia súťaže budú tieto skutočnosti uverejnené spôsobom, akým boli vyhlásené podmienky súťaže.

          e. V súlade s § 284 Obchodného zákonníka bude do súťaže zahrnutý len ten návrh, ktorého obsah zodpovedá uverejneným podmienkam súťaže.

          f. Vyhlasovateľ si v zmysle § 287 ods. 2 Obchodného zákonníka vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy. Vyhlasovateľ je oprávnený meniť ustanovenia nájomnej zmluvy.

          g. Navrhovateľ nemá nárok na náhradu nákladov vynaložených/spojených s účasťou na tejto obchodnej verejnej súťaži.

          h. Navrhovateľ predložením návrhu nájomnej zmluvy v obchodnej verejnej súťaži súhlasí so zverejnením a sprístupnením jeho osobných údajov na účel uzavretia nájomnej zmluvy a existencie nájomného vzťahu.

           

          5. Obhliadka majetku

          Ohliadka majetku na mieste samom bude záujemcom umožnená v čase pred podaním návrhu po telefonickom dohovore s kontaktnou osobou.

          Zverejnenie na webovom sídle

          Zverejnené od 22. 2. 2023 do 10. 3. 2023, 14:00 h.

        • Premiéra lukostreľby

        • 21. 2. 2023
        • Okrem hokeja, futbalu, basketbalu či volejbalu sa na našej akademickej pôde realizujú aj lukostrelci. Uplynulú nedeľu 19.2.2023  lukostrelecký klub usporiadal súťaž: Memoriál Nikolasa Goldbacha, 2. kolo Slovenského pohára v halovej lukostreľbe, III. Región v športovej hale Strednej športovej školy v Poprade. Na súťaži si zmeralo sily 113 lukostrelcov z celého Slovenska v 33 kategóriách, ktorí zabojovali o cenné kovy. 

          Gratulujeme všetkým úspešným strelcom a prajem im pevné zdravie a presnú mušku v ďalších súťažiach! 

        • Nominácia do súťaže STAVBA ROKA 2022

        • 15. 2. 2023
        • Dňa 14.2.2023 nás navštívila vzácna návšteva. Na našu školu sa prišli pozrieť členovia komisie, ktorá hodnotí najkrajšie a najkvalitnejšie stavby postavené v minulom roku pre prestížnu architektonickú súťaž STAVBA ROKA 2022.  

          Členom komisie sa projekt a realizácia stavby našej školy  páčili a oslovila ich nielen samotná stavba, ale i charizmatický duch, ktorým ju napĺňame .  

          Koncom marca 2023 budeme vedieť ako sme sa v tejto súťaži umiestnili a  verme, že v  priebehu apríla budeme sledovať   priamy televízny prenos z finále súťaže s našou účasťou. Držme si palce! 

        • Rokovanie o zriadení hokejovej akadémie

        • 15. 2. 2023
        • Dňa 9.2.2023 sa na pôde našej školy uskutočnilo stretnutie generality Slovenského zväzu ľadového hokeja s vedením SŠŠ. Toto stretnutie sa týkalo zriadenia hokejovej akadémie  pri SŠŠ v Poprade. Medzi inými sme privítali aj prezidenta SZĽH Miroslava Šatana, zástupcov HK Poprad i vedúceho odboru školstva PaedDr. Jána Furmana. 

          Po dvoch hodinách intenzívnej diskusie sa všetky strany dohodli, že podporia tento projekt a budú sa hľadať cesty najrýchlejšieho spustenia!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje